Edilii din Florești, investiții în stadionul de fotbal în plină pandemie de coronavirus
Edilii din comuna Floreşti, judeţul Cluj, consideră că pandemia nu este la fel de importantă precum stadionul de fotbal din localitate! Aşa că au cheltuit aproape 100 de mii de euro ca să construiască o nocturnă.
De Alex Prunean la 01.05.2020, 00:07- Stadionul din Florești, nocturnă de aproape 100.000 de euro.
- 350 de copii din Florești practică fotbalul.
Localnicilor nu le-a venit să creadă când au aflat pe ce se duc banii. Asta în condiţiile în care - în comuna cu 50 de mii de locuitori - nu există un spital.
În Floreşti locuiesc aproape 23 de mii de oameni, motiv pentru care - în cea mai mare comună a ţării - se circulă ca în Bucureşti. Bară la bară.
Zilnic, dinspre Florești intră în Cluj-Napoca peste 50.000 de mașini, în condițiile în care capacitatea acestui drum este de doar 600 de mașini pe oră. În anumite intervale, traficul creşte şi până la 10.000 de mașini pe oră, iar singura soluție ar fi o centură ocolitoare, promisă de ani de zile.
Dar, în loc să se apuce să facă o şosea de centură, edilii locali s-au apucat să modernizeze terenul de sport. Aşa că au cumpărat o instalaţie nocturnă, pe care au dat 93 de mii de euro, bani de la buget.
Horea Șulea, primarul comunei Florești: La fotbal efectiv sunt undeva în jur de 350 de copii care practică fotbalul, iar această nocturnă este necesară în perspectiva antrenamentelor și a petrecerii timpului liber în condiții normale și nu în fața monitorului.
Autorităţile locale nu par să dea prea multă importanţă nici coronavirusului.
Horea Șulea, primarul comunei Florești: Lăsaţi pandemia! Pandemia e pandemie, viaţa merge înainte.
Adrian Gherman, inspector specialitate Primăria Florești: Noi ne gândim în felul următor: coronavirusul ăsta este pentru o perioadă, microbul sportiv și al fotbalului, în Florești, este permanent.
Oamenii consideră însă că "mai bine era să cumpere măști, echipamente pentru medici și tot ce ține de sistemul medical". De asemenea ei sunt de părere că localnicii, inclusiv copiii, au nevoie de cu totul altceva.
Daniel Meze, Asociația Civică Florești: Sunt multe alte lucruri de făcut: cum ar fi o rețea de canalizare mai ok, parcuri, școli, grădinițe.
Numai că primarul din Floreşti pare decis să aibă un stadion de nivel internaţional, aşa că a anunţat că va amenaja o tribună cu o mie de locuri. Indiferent de evoluţia pandemiei de coronavirus.