Frații Ioan și Viorel Micula vând 11 dintre cele 12 hoteluri de pe Litoral
Vânzarea lor a fost salutată de operatorii şi investitorii din turism, care spun că aceste hoteluri - în care nu s-a investit de-a lungul anilor - au afectat imaginea staţiunilor din sud. Cele 11 hoteluri reprezintă cel mai mare pachet scos vreodată la vânzare în România, de nişte oameni de afaceri.
De Redactia Observator la 15.03.2017, 14:10Vânzarea lor a fost salutată de operatorii şi investitorii din turism, care spun că aceste hoteluri - în care nu s-a investit de-a lungul anilor - au afectat imaginea staţiunilor din sud. Cele 11 hoteluri reprezintă cel mai mare pachet scos vreodată la vânzare în România, de nişte oameni de afaceri.
Cele mai multe hotelurilor din sudul Litoralului au fost clasificate la 2 stele. Asta înseamnă condiţii nu tocmai bune. Este vorba de hoteluri a căror faţadă nu a mai fost reabilitată de ani de zile, mobilier vechi, tâmplărie, la fel şi ea, de pe vremea lui Ceauşescu. Chiar şi aşa, în timpul sezonului estival hotelurile nu duc lipsă de turişti. Însă şi numărul plângerilor la Protecţia Consumatorului sunt şi ele pe măsură.
Şi mobilierul sau perdelele au rămas de pe vremea lui Ceauşescu, spun hotelierii.
Hoteluri pentru care, spun agenţii imobiliari, s-ar cere preţuri care ajung şi la 1.500.000 de dolari pentru fiecare. Asta în condiţiile în care, în urmă cu 13 ani, aceleaşi unităţi nu au fost cumpărate cu mai mult de 500.000 de euro fiecare.
Arhitecţii susţin că unele dintre hoteluri ar trebui dărâmate şi reconstruite. Altele sunt bijuterii arhitecturale.
Administraţia locala din Mangalia pune si ea piciorul în prag şi ameninţă cu majorări de impozite de peste 500% în cazul proprietarilor care îşi abandonează ori nu îşi reabilitează imobilele.
Pe lângă cele 11 hoteluri cu 2.700 de camere, frații Micula mai vor să vândă și terenul bazei de servicii Neptun, care se întinde pe 3,2 hectare.