Copiii născuți după 2010 vor fi mult mai longevivi și mai inteligenți, spun specialiștii
Copiii născuţi după 2010 vor fi adulţi mai inteligenţi, mai prosperi, mai sănătoşi şi mai longevivi decât predecesorii lor. Sunt predicţiile specialiştilor pentru Generaţia Alfa.
De Redactia Observator la 30.03.2019, 22:00Copiii născuţi după 2010 vor fi adulţi mai inteligenţi, mai prosperi, mai sănătoşi şi mai longevivi decât predecesorii lor. Pot trăi până la 140 de ani. Sunt predicţiile specialiştilor pentru Generaţia Alfa. O generaţie obişnuită încă din scutece cu tehnologia informaţiei, pe care va şti să o folosească în feluri neînchipuite de părinţi şi bunici. Tot experţii, însă, avertizează că tehnologia aduce şi pericole, nu doar beneficii.
La şase ani, Diana are acces la muzică, jocuri sau informaţii. Ştie să profite de beneficiile tehnologiei. Este trăsătura care va defini generaţia
IZABELA MARINESCU, specialist în parenting: Generaţia Alfa este o generaţie asistată de inteligenţa artificială în permanenţă şi se spune că aşa vor avea posibilitatea de a preveni boli şi de a trata şi de aceea specialiştii spun că pot trăi şi până la 140 de ani.
Pentru că informaţia le este mereu la îndemână, specialiştii prevăd că Generaţia Alfa va fi cea mai educată şi prosperă de până acum.
BIANCA MORUȘ, mama Dianei: Generaţia asta este absolut senzaţională. N-am crezut că pot fi atât de inteligenţi, de intuitivi. Sunt atenţi la tot ceea ce le spui, dacă ştii cum să le prezinţi informaţia. Vor să afle foarte multe.
Iar abundenţa informaţiei îi face pe cei mici să îşi stabilească scopuri pe termen lung înainte de a învăţa să scrie la tablă.
CRISTINA SEMAȘ, învăţătoare: Toată lumea acum ştie deja ce vrea să devină când va fi mare. Familia e undeva pe locul doi. Şi în primul rând este cariera.
Însă tehnologia care le este cel mai bun prieten vine cu riscurile ei. Nu toată lumea crede că e bine să ştii prea mult, prea devreme.
CONSTANTIN CORNEA, psiholog: Va fi, din punctul meu de vedere, generaţia care va suferi cel mai tare de tulburări de personalitate narcisică. Vor dezvolta toate celelalte adicţii decât orice generaţie dinaintea lor: vor începe viaţa sexuală mai repede, vor descoperi alcoolul mai devreme.
BIANCA MORUȘ, mama Dianei: Ca la orice, trebuie să găseşti calea de mijloc. Să găseşti o aplicaţie utilă pentru copil, să-i arăţi unde să caute şi cum să caute şi, bineînţeles, să nu uităm de parenting control.
Psihologii recomandă cel mult o oră de activitate pe telefon sau pe tabletă în cazul preşcolarilor. Timpul se poate prelungi la copiii mai mari, cu o condiţie: să dezvolte şi alte activităţi care nu includ tehnologia.