Imagini rare. O lupoaică a fost filmată într-o pădure din Munţii Banatului
Imagini foarte rare au fost surprinse într-o pădure din Munţii Banatului! O lupoaică a fost filmată în timp ce mergea agale pe un drum. Imaginile au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiştii din zonă.
De Redactia Observator la 05.12.2018, 17:28- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Imagini foarte rare au fost surprinse într-o pădure din Munţii Banatului! O lupoaică a fost filmată în timp ce mergea agale pe un drum. Imaginile au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiştii din zonă. Uimirea a fost cu atât mai mare cu cât lupii ies rar din mediu lor. În Parcul Naţional Semenic - Cheile Caraşului există opt rezervaţii naturale.
O lupoaică merge agale pe un drum, la marginea unei păduri din Parcul Național Semenic - Cheile Carașului. Imaginile frumoase au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva care monitorizează fauna sălbatică din parc.
Prădători foarte discreți și șireți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate.
Lupul, Canis lupus, cea mai mare specie din familia Canidae, este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului #ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani.
România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.
Parcul Național #Semenic - Cheile Carașului, situat în sud-vestul țării, are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.
Parcul are o fauna bogată, aici regăsindu-se 672 de specii, din care 80 protejate de convenții internaționale, între care lupi și râși, jderi, pisici sălbatice, mistreți, cerbi și căprioare, precum și numeroase specii de păsări, amfibieni, pești și reptile.
Regia Națională a #Pădurilor - #Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală. Zonele de protecție strictă sau integrală au fost extinse de specialiștii Romsilva, în ultimii doi ani, cu aproximativ 20.000 de hectare.
Romsilva a introdus peste 17.000 de hectare de pădure în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine și peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag în Patrimoniul Mondial Natural al #UNESCO