Antena LIVE

Implantul de păr în sprâncene, tot mai căutat. Sfaturile medicilor (Video)

Părul aranjat sau machiajul subtil înfrumuseţează o femeie, dar o formă greşită a sprâncenelor, care nu ţine cont de trăsăturile fiecăreia dintre noi sigur ne poate dauna grav imaginii.

De la 15.07.2019, 14:57

Părul aranjat sau machiajul subtil înfrumuseţează o femeie, dar o formă greşită a sprâncenelor, care nu ţine cont de trăsăturile fiecăreia dintre noi sigur ne poate dauna grav imaginii. Colega noastră Nadina Zisu a aflat ce înseamnă implantul de păr în sprâncene, iar pentru asta a stat de vorbă cu un medic român la care vin oameni din toate colţurile lumii chiar pentru această procedură.

Noi, femeile, toate ne dorim sprâncenele perfecte. Pentru asta, de regulă, cel mai bun prieten ne este fardul. Însă, poate deveni obositor să conturăm zilnic forma perfectă sau poate ne dorim să arătăm cât mai natural. Aici, ne vine în ajutor medicina modernă, cu implantul de păr în sprâncene.

Doctorul Felix Popescu este unul dintre puţinii medici din lume la ora actuală care au făcut transplant de păr pe cicatrici. O intervenţie complicată, aşa că, orice altceva pentru el e floare la ureche.

Felix Popescu, medic: Implantul de păr în sprâncene este o procedură oarecum nouă. Se făcea şi în trecut, însă nu cu acest tip de tehnică în care sprâncele ies natural şi în forma pe care o dorim. Se adresează persoanelor care într-adevăr nu au păr la nivelul sprâncenelor.

Reporter: Şi totuşi, cum ajungem aici? Unde au greşit alţii? Ca să ştim să evităm asta.

Felix Popescu, medic: Odată că şi le-au epilat prea mult sau au vrut o altă formă. S-au tatuat în zona respectivă sau cauzele patologice, cum sunt în urma unor afecţiuni. Sau chiar ce avem foarte mult în ultima vreme, cele cauzate de arsuri. Din păcate, copiii de la Colectiv de care ne-am ocupat mult pro-bono, majoritatea au avut nevoie şi de reconstrucţia sprâncenelor. 

Cum decurge intervenţia:

Felix Popescu, medic: Firele de păr sunt ale persoanei respective. Ele se extrag din zonele din spate ale capului. Se urmăresc firele de păr care au textura similară cu cea a sprâncelor.  Rezultatele ca formă şi ca densitate sunt imediate. Însă, după o săptămână, cojiţele care se creează la baza firului de păr trebuie date jos. Atunci se văd primele rezultate. Se vede cum ar arăta în final. Dar asta este o etapă intermediară. Pentru că, firul de păr, odată scos de la locul lui, trecut printr-o sortare şi pus în altă parte unde nu era pregătită zona pentru el, el trece printr-o perioadă de resetare.

Mai exact, rezltatele finale vor fi vizibile după un an. Iar pentru întreţinere, există o rutină săptămânală pe care trebuie s-o respectaţi cu sfinţenie!

Felix Popescu, medic: Trebuie ţinut cont odată ce s-a făcut transplantul de păr pentru sprâncene că firul de păr implantat îşi păstrează funcţia pe care o are. Adică va creşte. În momentul în care decizi să faci un transplant de păr pentru sprâncele, trebuie să ţii cont că acele sprâncene vor trebui tunse. O dată la o săptămână sau o dată la două săptămâni, depinde de cât de lungi vrem să le lăsăm.

Dacă totuşi vi se pare prea complicată o astfel de intervenţie sau poate nu aveţi nevoie chiar de un implant, ci doar de o conturare a sprâncenelor, vă puteţi bucura de tehnica microblading. Adică stilizarea sprâncenelor prin construcţia de noi fire.Cu un aparat manual şi zero durere.

Dana, tehnician microbalding: Se trasează linii fine, scurte si voi urma directia de crestere a firului de par natural. Nu schimb direcţia firului de păr. Această tehnică se vede foarte bine atunci când clienta are fire de păr în sprânceană. Pentru că venim şi umplem. Practic, îndesim sprânceana naturală. De aceea, este indicat să alegem o nuanţă apropiată culorii firului de păr natural. Este, de asemenea, o procedură uşor de suportat. La început, câteva zile, sprânceana va fi uşor inflamată, mult mai închisă ca nuanţă, dar în 2-3 zile se dezumflă şi după ce pică acea crustă care se formează imediat după procedură, rămâne nuanţa stabilită de mine şi de clientă. Este necesar un retuş la o lună de zile şi, practic, retuşul este mult mai important decât prima procedură.

Abia după retuş se va vedea rezultatul final al tehnicii microblanding. Fără retuş, efectul primei proceduri durează aproximativ 5 luni. Cu retuş, în funcţie şi de tipul de piele, pigmentul poate rezista pe piele până la un an. Există şi în acest caz o serie de reguli ce trebuie respectate.

Clienta trebuie să ştie că nu are voie cu două zile înainte de a veni să facă procedura să consume alcool, cafea şi antiinflamatoare. Toate acestea pot activa circulaţia şi atunci, sângerarea poate fi mult mai mare.

Dana ne-a oferit şi câteva sfaturi post procedură. Clienta trebuie să cureţe foarte bine zona, cu ser fiziologic şi să aplice un unguent, timp de câteva zile. Este interzis, timp de o săptămână machiajul, de asemenea şi şerveţetele demachiante.

Pentru curăţare, este recomandată şi apa micelară. Pigmenţii sunt semipermanenţi, testaţi şi aprobaţi de Ministerul Sănătăţii şi nu creează alergii.

Ți-a plăcut acest articol?

implant observator13 social sprancene
Întrebarea zilei
Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul din alimentația lui Ion Iliescu. Fostul președinte i-a uimit pe toți...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Ce pensie va avea Klaus Iohannis
spotmedia.ro
Publicat 02.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Cu generații în urmă românii stăteau la cozi pentru mâncare. Acum, stau alții
Adevărul
Publicat 02.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află...
CaTine
Publicat 02.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Medicul român care și-a ucis amanta și l-a rănit grav pe soțul femeii va fi...
libertatea.ro
Publicat 02.05.2024
Meghan Trainor a dezvăluit că ea și Daryl Sabara și-au reînnoit jurămintele....
ZU
Publicat 02.05.2024
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Hello taste
Publicat 02.05.2024
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți
Deparinti
Publicat 02.05.2024
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot...
ziare.com
Publicat 02.05.2024
Halit Ergenç și-a sărbătorit ziua de naștere. La 54 de ani, actorul a avut...
Happy
Publicat 02.05.2024
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni...
Medicool
Publicat 02.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024