Antena LIVE

Curs valutar

Implantul de păr în sprâncene, tot mai căutat. Sfaturile medicilor (Video)

Părul aranjat sau machiajul subtil înfrumuseţează o femeie, dar o formă greşită a sprâncenelor, care nu ţine cont de trăsăturile fiecăreia dintre noi sigur ne poate dauna grav imaginii.

De la 15.07.2019, 14:57
WhatsApp
Vezi și:

Părul aranjat sau machiajul subtil înfrumuseţează o femeie, dar o formă greşită a sprâncenelor, care nu ţine cont de trăsăturile fiecăreia dintre noi sigur ne poate dauna grav imaginii. Colega noastră Nadina Zisu a aflat ce înseamnă implantul de păr în sprâncene, iar pentru asta a stat de vorbă cu un medic român la care vin oameni din toate colţurile lumii chiar pentru această procedură.

Noi, femeile, toate ne dorim sprâncenele perfecte. Pentru asta, de regulă, cel mai bun prieten ne este fardul. Însă, poate deveni obositor să conturăm zilnic forma perfectă sau poate ne dorim să arătăm cât mai natural. Aici, ne vine în ajutor medicina modernă, cu implantul de păr în sprâncene.

Doctorul Felix Popescu este unul dintre puţinii medici din lume la ora actuală care au făcut transplant de păr pe cicatrici. O intervenţie complicată, aşa că, orice altceva pentru el e floare la ureche.

Felix Popescu, medic: Implantul de păr în sprâncene este o procedură oarecum nouă. Se făcea şi în trecut, însă nu cu acest tip de tehnică în care sprâncele ies natural şi în forma pe care o dorim. Se adresează persoanelor care într-adevăr nu au păr la nivelul sprâncenelor.

Reporter: Şi totuşi, cum ajungem aici? Unde au greşit alţii? Ca să ştim să evităm asta.

Felix Popescu, medic: Odată că şi le-au epilat prea mult sau au vrut o altă formă. S-au tatuat în zona respectivă sau cauzele patologice, cum sunt în urma unor afecţiuni. Sau chiar ce avem foarte mult în ultima vreme, cele cauzate de arsuri. Din păcate, copiii de la Colectiv de care ne-am ocupat mult pro-bono, majoritatea au avut nevoie şi de reconstrucţia sprâncenelor. 

Cum decurge intervenţia:

Felix Popescu, medic: Firele de păr sunt ale persoanei respective. Ele se extrag din zonele din spate ale capului. Se urmăresc firele de păr care au textura similară cu cea a sprâncelor.  Rezultatele ca formă şi ca densitate sunt imediate. Însă, după o săptămână, cojiţele care se creează la baza firului de păr trebuie date jos. Atunci se văd primele rezultate. Se vede cum ar arăta în final. Dar asta este o etapă intermediară. Pentru că, firul de păr, odată scos de la locul lui, trecut printr-o sortare şi pus în altă parte unde nu era pregătită zona pentru el, el trece printr-o perioadă de resetare.

Mai exact, rezltatele finale vor fi vizibile după un an. Iar pentru întreţinere, există o rutină săptămânală pe care trebuie s-o respectaţi cu sfinţenie!

Felix Popescu, medic: Trebuie ţinut cont odată ce s-a făcut transplantul de păr pentru sprâncene că firul de păr implantat îşi păstrează funcţia pe care o are. Adică va creşte. În momentul în care decizi să faci un transplant de păr pentru sprâncele, trebuie să ţii cont că acele sprâncene vor trebui tunse. O dată la o săptămână sau o dată la două săptămâni, depinde de cât de lungi vrem să le lăsăm.

Dacă totuşi vi se pare prea complicată o astfel de intervenţie sau poate nu aveţi nevoie chiar de un implant, ci doar de o conturare a sprâncenelor, vă puteţi bucura de tehnica microblading. Adică stilizarea sprâncenelor prin construcţia de noi fire.Cu un aparat manual şi zero durere.

Dana, tehnician microbalding: Se trasează linii fine, scurte si voi urma directia de crestere a firului de par natural. Nu schimb direcţia firului de păr. Această tehnică se vede foarte bine atunci când clienta are fire de păr în sprânceană. Pentru că venim şi umplem. Practic, îndesim sprânceana naturală. De aceea, este indicat să alegem o nuanţă apropiată culorii firului de păr natural. Este, de asemenea, o procedură uşor de suportat. La început, câteva zile, sprânceana va fi uşor inflamată, mult mai închisă ca nuanţă, dar în 2-3 zile se dezumflă şi după ce pică acea crustă care se formează imediat după procedură, rămâne nuanţa stabilită de mine şi de clientă. Este necesar un retuş la o lună de zile şi, practic, retuşul este mult mai important decât prima procedură.

Abia după retuş se va vedea rezultatul final al tehnicii microblanding. Fără retuş, efectul primei proceduri durează aproximativ 5 luni. Cu retuş, în funcţie şi de tipul de piele, pigmentul poate rezista pe piele până la un an. Există şi în acest caz o serie de reguli ce trebuie respectate.

Clienta trebuie să ştie că nu are voie cu două zile înainte de a veni să facă procedura să consume alcool, cafea şi antiinflamatoare. Toate acestea pot activa circulaţia şi atunci, sângerarea poate fi mult mai mare.

Dana ne-a oferit şi câteva sfaturi post procedură. Clienta trebuie să cureţe foarte bine zona, cu ser fiziologic şi să aplice un unguent, timp de câteva zile. Este interzis, timp de o săptămână machiajul, de asemenea şi şerveţetele demachiante.

Pentru curăţare, este recomandată şi apa micelară. Pigmenţii sunt semipermanenţi, testaţi şi aprobaţi de Ministerul Sănătăţii şi nu creează alergii.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

implant observator13 social sprancene
Întrebarea zilei
Copiii voştri întâmpină probleme în a-şi găsi un loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025