În comuna Tunari, de lângă București, oamenii nu au canalizare și apă curentă
Aleşii au uitat şi de cartierele săracilor, şi de cele ale bogaţilor. La mică distanţă de ieşirea din Bucureşti, îţi iese în cale comuna Tunari. O oază de linişte, un loc perfect pentru cei care vor să se retragă departe de agitaţia oraşului.
De Redactia Observator la 11.12.2016, 20:00Aleşii au uitat şi de cartierele săracilor, şi de cele ale bogaţilor. La mică distanţă de ieşirea din Bucureşti, îţi iese în cale comuna Tunari. O oază de linişte, un loc perfect pentru cei care vor să se retragă departe de agitaţia oraşului.
Cetăţenii din cartierele Rahova şi Ferentari sunt la fel de turmentaţi ca în piesa lui Caragiale. Şi blocurile lor arată de parcă ar fi fost ridicate tot acum mai bine de un veac. Mizeria s-a mai spălat, în timp, dar locul n-a scăpat de etichetă.
Cartierele Rahova şi Ferentari sunt două din zonele cel mai rău famate din Bucureşti. Oamenii de aici devin importanţi la fiecare campanie electorală, iar, de obicei, votulş lor se obţine în schimbul unei recompense. Astăzi este zi de vot. vrem să vedem şi noi de aici, din mijlocul lor, pentru ce votează, ce vor să se schimbe şi dacă merg la vot, astăzi.
Domnul Mişu trăieşte în cartierul Rahova de 40 de ani. Îşi aminteşte de vremurile bune ale zonei.
Acum, domnu Mişu s-a adaptat. Sunt vremurile în care nici măcar cele două lanţuri cu care îşi leagă bicicleta nu îi garantează că o mai găseşte când se întoarce.Politicienii par că evită zona. Îşi fac curaj doar când au nevoie de voturile locuitorilor. În rest, nu le pasă nici când rămân fără apă.
Oamenii se plâng că nu au apă de două săptămâni. Tot de atunci încearcă să ajungă la primar. Dar ei susţin că nu l-au mai văzut de când l-au ales.
Oamenii fac haz de necaz, cu votul în mână. Sărăcia se vede la fiecare geam. Mizeria, la fiecare parter de bloc. Antena de satelit este singurul lux pe care şi-l permit. Nu sunt cei mai corecţi oameni de pe pământ. Dar, parcă s-au săturat să-şi mai dea votul pe un mic şi-o bere.