În era vitezei și a tehnologiei sănătatea creierului este în pericol
Lipsa somnului, stresul şi alimentaţia haotică ne omoară neuronii. Sănătatea creierului devine tot mai şubredă.
De Redactia Observator la 12.03.2018, 22:31Lipsa somnului, stresul şi alimentaţia haotică ne omoară neuronii. Sănătatea creierului devine tot mai şubredă, astfel că după 50 de ani creşte riscul de demenţă, Alzheimer, Parkinson şi scleroză multiplă. În plus, poluarea informaţională devine cauza principală a îmbolnăvirilor în era vitezei. Vestea bună este că neuronii se pot regenera cu momente zilnice de relaxare.
Epoca vitezei şi a tehnologiei dăunează grav sănătăţii creierului. Cel puţin asta cred specialiştii, după ce au analizat oameni afectaţi de poluarea informaţională. Medicii n-au găsit metode nici de prevenţie, nici de tratament.
Poluarea informaţională determină în timp încărcarea excesivă a neuronilor cu date, termene limită şi obiective de îndeplinit şi crează în final distrugerea celulelor nervoase. Pe termen lung, creierul stresat poate duce la demenţă şi alte afecţiuni neurodegenerative.
Iar când nu ne ajung orele petrecute la muncă, pentru a termina tot ce avem de făcut, încercăm să rezolvăm totul acasă. Foarte rapid, practica duce la insomnii.
Oamenii nu conştientizează asta, dar recunosc că au zile încărcate.
Odată pierduţi, neuronii nu se mai pot reface niciodată. Cel puţin asta era teoria ştiută de majoritatea populaţiei. În realitate, celulele se pot regenera dar cu multă muncă ...de relaxare.
Din păcate, abia atunci când simt că cedează fizic şi psihic iau o pauză.
Şi în afara activitatii de la serviciu, creierul trebuie folosit în permanenţă, spun specialiştii. Cele mai bune metode de a-l menţine sănătos sunt cititul, jocurile de societate, întâlnirile cu prietenii şi gătitul.