În județul Dolj sunt 1000 de adăposturi amenajate pentru animalele sălbatice
Ca să treacă peste iarnă, animalele sălbatice au nevoie de ajutor! La Dolj, pădurari şi reprezentanţi ai Protecţiei animalelor se mobilizeaza zilnic şi verifică adăposturile din păduri. Şi, ori de câte ori este nevoie, hrănesc iepurii, căprioarele şi chiar mistreţii.
De Redactia Observator la 11.01.2017, 16:07Ca să treacă peste iarnă, animalele sălbatice au nevoie de ajutor! La Dolj, pădurari şi reprezentanţi ai Protecţiei animalelor se mobilizeaza zilnic şi verifică adăposturile din păduri. Şi, ori de câte ori este nevoie, hrănesc iepurii, căprioarele şi chiar mistreţii.
Cu atenţie, în pădurile din Dolj, vânătorii verifică şi curăţă de zăpadă în cele o mie de adăposturi amenajate pentru animalele sălbatice. Pe gerul cumplit din ultimele zile, vieţuitoarele au nevoie de ajutor.
"Oamenii iubesc natura, iubesc animalele. Având în vedere că iarna este foarte grea, temperaturile sunt foarte scăzute, până la -15 grade, este foarte greu pentru animalele sălbatice să-şi găsească hrana. Atunci, omul intervine. Mai punem şi aici porumb. Zi de zi trebuie să venim în pădure, pe teren, să păzim de braconieri. Şi, după cum vedeţi, alimentăm hrănitoarele pe timp de iarnă cu fân, cu lucernă, cu sare, cu porumb.", spune Marin Catrina, inspector şef la Protecţia Animalelor Dolj.
Rezultatele muncii pădurarilor vor putea fi văzute la primăvară, la recensământul vieţăţilor din pădure.
Ca să fie siguri că exemplarele supravieţuiesc, până la primăvara, vânătorii verifică adăposturile cel puţin o dată pe săptămână.