În plin dezastru demografic, România își exportă natalitatea. Unu din cinci copii români de până în 5 ani trăiește în Uniunea Europeană
Plătim taxe mărite şi importăm tot mai mulţi imigranţi ca forţă de muncă! Pentru că natalitatea scade în România, dar creşte...în Italia. Şi nu doar acolo. Unu din cinci copii români, cu vârsta până în cinci ani, trăieşte în Uniunea Europeană. În ciuda statisticilor, statul nu schimbă nimic în politica demografică, pentru a opri exodul.
De Redactia Observator la 25.11.2023, 20:42Natalitatea din Italia a scăzut anul trecut cu aproape 20%. Salvarea este aşteptată de la mamele străine, iar româncele sunt pe primul lor. Corina Ciustea este una dintre ele. A adus pe lume doi copii la Bologna. Spune că în România nu ar fi avut curaj să facă asta, mai ales din cauza cheltuielilor mari cu naşterea şi din timpul sarcinii.
Corina Ciustea, românca stabilită în Italia: "Când am rămas însărcinată, exact din primele luni m-au luat asupra lor, spitalul mi-a făcut toate vizitele generale şi pe orice semestru. Toate au fost gratuite."
Costel Budeanu, român stabilit în Italia: "Pur şi simplu nu face diferenţa între un italian şi un stranier, chiar îi tratează mai bine pentru că ştiu că natalitatea din Italia e datorită stranierilor."
Româncele au adus pe lume peste 11.000 de copii în Italia anul trecut. Alocaţiile consistente reprezintă unul dintre motive.
- Orașul în care tinerii primesc 2.500 de dolari dacă fac copii. Mulţi spun că suma este infimă
- Studiu: O treime din gravidele din România nu şi-au făcut analizele recomandate în timpul sarcinii. Principalul...
- Doar bogații își permit să aibă copii în Italia, spune Papa. A criticat o femeie care creștea un câine ca pe...
Costel Budeanu, român stabilit în Italia: "Odată ce ai primul copil îţi dă un bonus de 180 euro la lună. Iar cu trecerea timpului, la al doilea, statul italian îţi dă un bonus de 540 euro la lună. În România, nici la jumătate nu se ajunge."
Aşa se face că aproape 411.000 de copii ai României s-au născut în afara graniţelor în ultimii 14 ani. Majoritatea în Italia, Germania şi Marea Britanie. Cei mai mulţi au venit pe lume în 2019: aproape 47.500. Adică un sfert din numărul celor născuţi atunci în ţara noastră.
În timp ce româncele salvează natalitatea Occidentului, cea de la noi se prăbuşeşte. În primele 6 luni ale anului, au văzut lumina zilei doar 73.000 de copii, cei mai puţini din ultimii 145 de ani. Un dezastru demografic care va lovi puternic economia. O analiză a Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că populaţia României ar putea rămâne doar opt milioane până în 2100.