În plină vară, industria HoReCa nu are suficientă forţă de muncă. Hotelierii şi patronii de restaurante se întrec în oferte
Turismul românesc încearcă şi începe să-şi revină încet încet, se deschid restaurantele, terasele, hotelurile dar apare o altă problemă. Cine ne serveşte? Pe scurt, HoReCa rămâne fără forţă de muncă, în ciuda ofertelor atractive ale hotelierilor şi patronilor de restaurante.
De Simona Vasiac la 24.06.2021, 17:10Job-uri care erau cândva căutate ajung acum să fie refuzate. Aici intră inclusiv postul de ospătar pentru care se dădea în anii trecuţi o mare bătălie. Pe platformele de recrutare se oferă pentru acest job chiar şi un salariu de 3.000 - 3.500 pe lună, însă angajaţii nu se mai înghesuie pentru a ocupa o astfel de funcţie. Printre posturile libere se mai numără şi manager de local, cu un salariu chiar şi de peste 5.000 de lei, însă lumea nu se înghesuie nici pentru acest job. Reprezentanţii Federaţiei Patronale din industria ospitalităţii consideră că cei care nu mai doresc să lucreze în Horeca o fac din cauza instabilităţii legislative şi cer măsuri urgente.