În timp ce turiştii se pregătesc de vacanţă, inspectorii OPC vor să se asigure că restaurantele în care vor ajunge oamenii sunt sigure
La Cherhanaua din Vama Veche, spre exemplu, un control a scos la iveală nereguli periculoase. Au fost găsite aproximativ 35 de kilograme de icre fără etichetă. Mai exact nimeni nu ştie data la care acestea au fost preparate.
De Redactia Observator la 31.05.2017, 18:08La Cherhanaua din Vama Veche, spre exemplu, un control a scos la iveală nereguli periculoase. Au fost găsite aproximativ 35 de kilograme de icre fără etichetă. Mai exact nimeni nu ştie data la care acestea au fost preparate.
Au fost descoperite 25 de kilograme de peşte refrigerat dar şi 551 de kilograme de peşte congelat, dar fără etichetă cu elemente de identificare. Iar în alte cazuri, eticheta produsului era în limba bulgară, netradusă şi în română.
Totodată, în bucătăria acelui local ultima dezinsecţie a fost făcută în 2014.
Pentru toate acestea administratorii au primit o amendă contravenţională de 18.000 de lei iar peştele a fost retras de la comercializare.