Înotul, materie în şcoli. Fosta campioană Camelia Potec speră ca propunerea să fie aplicată anul acesta
Înotul ar putea fi disciplină obligatorie în şcoli. Este propunerea fostei campioane Camelia Potec, care îşi doreşte să introducă materia în toate şcolile din ţară, cu ajutorul Federaţiei Române de Nataţie. Rămâne însă o problemă: chiar dacă am avea cursuri, nu avem bazine.
De Redactia Observator la 05.06.2018, 22:17Înotul ar putea fi disciplină obligatorie în şcoli. Este propunerea fostei campioane Camelia Potec, care îşi doreşte să introducă materia în toate şcolile din ţară, cu ajutorul Federaţiei Române de Nataţie. Rămâne însă o problemă: chiar dacă am avea cursuri, nu avem bazine. În Capitală, există doar o piscină la 70 de mii de copii.
Copiii din sectorul 1 sunt cei mai norocoşi din Capitală. Fac lecţii de înot în fiecare zi, în bazinul de la Şcoala numărul 3. Sunt bineveniţi cu toţii, iar cei mai buni sunt selectaţi şi pentru performanţă.
Eva e în grupa pregătitoare şi vine la înot în fiecare zi, după ore.
Din păcate, însă, în toată Capitala, poţi număra pe degete bazinele unde copiii se pot antrena. 70 de mii de elevi se bat pe o singură piscină.
Cu acelaşi gând, fosta campioană olimpică la înot, Camelia Potec, va depune la Guvern un proiect pentru construcţia de bazine în toată ţara. Speră ca din toamnă, acolo unde se poate, înotul să devină materie obligatorie pentru elevi.
CAMELIA POTEC, fosta campioană olimpică la înot:
Ne trebuie bazine de 25 de metri, un proiect care va fi adus anul acesta, în cel mai scurt timp. Sa ne uitam si la ce au facut vecinii nostri, inotul este prioritate nationala in Europa.
Şi pentru că toţi copiii adoră apa, sunt părinţi care aleg să vină cu bebeluşii la cursuri private de înot încă din primele luni de viaţă. Pentru un abonament lunar, trebuie să plătească 300 de lei, iar pentru o şedinţă 70 de lei.
Beneficiile sunt uriaşe pentru copii, spun antrenorii.
CRISTINA ALEXANDRESCU, instructor de înot:
Îi ajută pentru o dezvoltare armonioasa, fairplayul, sanatatea, care e pe primul plan, cresc frumoşi şi sănătoşi.
În timp ce aşteaptă bazinele promise, mai sunt două mii de şcoli în România unde elevii merg la toaletă în curte.
Ar fi, însă, bucuroşi să practice înotul. Iniţiativa este susţinută şi de preşedintele Parlamentului European, care îndeamnă România să acceseze fonduri europene pentru proiect.