Primarul unei comune dâmboviţene s-a făcut ŞERIF! Prinde hoţii şi le confiscă bunurile furate
Situaţie fără precedent într-o comună din judeţul Dâmboviţa, unde primăria a preluat atribuţiile poliţiei! Edilii dau amenzi şi confiscă bunuri. Autorităţile locale spun că fac acest lucru ca să stopeze o dată pentru totdeauna furturile.
De Redactia Observator la 11.08.2017, 17:47Situaţie fără precedent într-o comună din judeţul Dâmboviţa, unde primăria a preluat atribuţiile poliţiei! Edilii dau amenzi şi confiscă bunuri. Autorităţile locale spun că fac acest lucru ca să stopeze o dată pentru totdeauna furturile.
O ordonanţă menită să facă ordine în comuna dâmboviţeană Braniştea naşte controverse. Deşi oamenii ştiu clar că există probleme: "Se mai fură, se mai dă drumul la cai. Mai sunt şi din ăştia care strică."
Şi tocmai pentru a preveni astfel de incidente, primarul şi-a pus în gând să facă el legea: "Confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţii. Deci dacă am prins cu maşina cu portbagajul plin de porumb şi a făcut dovada că a furat de pe terenul cuiva..."
Continuarea este previzibilă: edilul va confisca şi autovehiculul, şi porumbul. De asemenea, primarul a interzis circulaţia pe timp de noapte a atelajelor şi a altor mijloace de transport pe drumurile de pe parcelele agricole. Aşa că, între orele 10 seara şi 5 dimineaţa, nimeni nu are ce să caute pe câmp.
"E ceva corect. Unii nu vor să muncească, decât să fure de la alţii, să se îmbogăţească peste noapte. Primăria ştie de ce a luat-o." Şi nu numai că ştie, dar e sigură că a respectat întru totul legea. Cu toate că s-a băgat în atribuţiile poliţiei. Treburi pe care, crede primarul, oamenii legii nu prea le rezolvă. Aşa că, de acum înainte, personalul primăriei se va ocupa de hoţi.
Marian Ţachianu, primar: "În fiecare an, în perioada asta a recoltatului porumbului, în general, avem diverse fenomene legate de furturile din câmp. Se fură lucernă, se fură porumb, se fură. Dacă şi-ar face treaba aşa cum trebuie, porbabil că nu ar mai fi cazul să luăm asemenea hotărâri. Dar poliţia ar trebui să lucreze mai mult."
Asta o recunosc şi localnicii: "Ei, poliţia. Ce să facă? E unul singur prin zonă, pe aici, când vine seara."
Orodonanţa emisă a început la 1 august şi este valabilă până pe 30 neiembrie. Însă Prefectura Dâmboviţa este cea care va stabili dacă actul respectiv este legal sau nu.