Ion Iliescu a fost pus, oficial, sub acuzare pentru cei peste o mie de morţi şi trei mii de răniţi din decembrie '89
Este urmărit penal pentru infracţiuni contra umanităţii, faptă care nu se prescrie şi este pedepsită cu până la 25 de ani de închisoare.
De Redactia Observator la 17.04.2018, 19:26- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Este urmărit penal pentru infracţiuni contra umanităţii, faptă care nu se prescrie şi este pedepsită cu până la 25 de ani de închisoare. După aproape trei decenii, rudele victimelor cer să se facă dreptate. Urmărirea penală se va extinde şi pe numele altor foşti înalţi demnitari. Petre Roman sau Gelu Voican Voiculescu. Astăzi, fostul preşedinte al Româniai nu a făcut declaraţii nici în faţa procurilor, nici a jurnaliştilor.
La 88 de ani, Ion Iliescu este suspect pentru infracţiuni contra umanităţii. A venit la întâlnirea cu procurorii militari flancat de trei ofiţeri SPP. A ridicat mâna în semn de salut, dar nu a răspuns întrebărilor.
În total, peste 1100 de oameni au fost ucişi şi peste 3300, răniţi. Printre ei, şi mulţi copii. Iliescu era atunci preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale.
"Iliescu Ion a acceptat și oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist. Prin exercitarea autorității depline, Iliescu Ion ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, însă nu a acționat în acest sens.", se arată în comunicatul Parchetului General.
Astăzi, au fost puşi sub urmărire penală şi Iosif Rus, comandantul Aviaţiei Militare, cel care ar fi dat ordine trupelor de securitate să atace armata, dar şi Emil Cico Dumitrescu, acuzat că a lansat informaţii false cu privire la existenţa teroriştilor.
Petre Roman, fostul şef al Executivului şi Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier, urmează să fie chemaţi la Parchet pentru a fi puşi sub acuzare.
Dosarul Revoluţiei a fost redeschis la sfârşitul anului 2016.