DETALII NOI în cazul ofiţerului SPP care s-a împuşact pe stradă! A vorbit la telefon chiar înainte să îşi tragă un glonţ în inimă
Ofiţerul SPP ar fi vorbit la telefon în momentul în care a coborât din maşină şi chiar înainte de a apăsa pe trăgaci. O spune un fost şef al centrului de expertiză psihologică SPP, bun prieten cu Lucian. Apelul l-ar fi putut determina să recurgă la gestul şocant. Parchetul Militar a început deja audierile în acest caz. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.
De Redactia Observator la 11.05.2017, 19:28Ofiţerul SPP ar fi vorbit la telefon în momentul în care a coborât din maşină şi chiar înainte de a apăsa pe trăgaci. O spune un fost şef al centrului de expertiză psihologică SPP, bun prieten cu Lucian. Apelul l-ar fi putut determina să recurgă la gestul şocant. Parchetul Militar a început deja audierile în acest caz. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.
Dincolo de carieră şi dincolo de familie, era depresia. Din ce în ce mai puternică. Colonelul Lucian Sanda Petre ar fi încercat să o controleze. Nu vorbea despre gândurile negre ce-l apăsau.
Profesorul universitar Radu Nicolae a făcut parte din comisia care a analizat teza de doctorat a ofiţerului. În sociologie. De atunci, i-a fost prieten apropiat.
Ieri, înainte să se împuşte în inimă în mijlocul mulţimii, ofiţerul SPP ar fi vorbit la telefon. La intersecţia de lângă Parcul Tineretului, a coborât din maşină şi a apăsat pe trăgaci. Primul foc a fost în aer. Ca un ultim strigăt de ajutor. Alexandru a văzut totul. Azi, a revenit la locul tragediei pentru a aprinde o lumnânare.
La ultimul examen psihologic, în luna noiembrie a anului trecut, colonelul a fost declarat apt pentru a deţine arme şi muniţii. Testarea psihologică se susţine numai la sediul departamentului special din cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază şi numai de către medici renumiţi în acest domeniu.
Angajaţii SPP sunt testaţi şi înainte să plece în misiune. Iar dacă par obosiţi, supăraţi sau au probleme, sunt înlocuiţi. Incidentul de acum, alături de cazul bărbatului care şi-a împuşcat soţia la locul de muncă şi apoi s-a sunucis cu acelaşi pistol, ridică din problema deţinerii armelor. Modificată, de altfel, la începutul lui anului trecut.
În prezent, în România, sunt peste 140 de mii de posesori de arme. 65 de mii dintre acestea sunt neletale.