Istanbulul s-a mutat pentru două zile la Bucureşti, în parcul Herăstrău
Sute de oameni au respirat şi au mâncat turceşte. De la chifteluţe, până la şuberek sau îngheţată, totul a avut nume turcesc. Şi ingrediente asemenea.
De Redactia Observator la 17.05.2014, 20:28Sute de oameni au respirat şi au mâncat turceşte. De la chifteluţe, până la şuberek sau îngheţată, totul a avut nume turcesc. Şi ingrediente asemenea.
Românii au fost curioşi să guste bucatele cu iz de Bosfor. Totuşi, cel mai căutat fel de mâncare a rămas şaorma. În Herăstrău a fost azi ca în bazarele din Istanbul. Vânzătorii şi-au îmbiat clienţii cu zeci de bunătăţi. Tradiţionale. Şi sută la sută turceşti.
Şi au avut mare succes. Mai ales că trecătorii puteau să vadă cum sunt făcute. Şi să admire măiestria bucătarilor, veniţi de peste Marea Neagră.
Ceaiul, cafeaua şi îngheţata turcească sunt deja cunoscute de români. La fel şi chiftelele sau micii. Însă, de departe, cel mai mare succes l-a avut şaorma. Cu de toate. Festivalul Turcesc se încheie mâine seară, aşa că cei care poftesc la baclavale şi sarailii mai au vreme să ajungă.