La Salina Praid au început livrările de sare pentru deszăpezirea drumurilor
Se apropie iarna, iar la Salina Praid au început livrările de sare pentru deszăpezirea drumurilor. Astfel că miii de tone de sare pleacă, în această perioadă, către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
De Redactia Observator la 18.09.2020, 15:42- Drumarii au început să-şi facă provizii de sare mai devreme cu o lună faţă de anii precedenţi. Salina Praid are de livrat până în octombrie 25 de mii tone.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.
Zilnic, din salina de la Praid, ies în jur de 30 de camioane pline cu sare, ce va fi folosită pentru deszăpezirea drumurilor din cinci judeţe.
Este forfotă mare, în aceast perioadă, la Praid. Angajaţii salinei lucrează de zor pentru a livra mii de tone de sare pentru deszăpezire drumurilor administrate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Şofer: Au zis că sunt trei mii de tone deocamdată. Facem aprovizionare pentru iarnă.
Drumarii au început să-şi facă provizii de sare mai devreme cu o lună faţă de anii precedenţi. Din 500 de mii de tone de sare necesare pentru întreaga ţară, salina Praid are de livrat până în octombrie 25 de mii tone.
Zilnic, din salină ies în jur de 30 de camioane pline cu sare ce va fi folosită pentru deszăpezirea drumurilor din Harghita, Covasna, Mureş, Sibiu şi Braşov.
Seprodi Zoltan - Director Salina: Avem si un stoc rezonabil care poate sa asigure solicitari mai mari. Chiar nu e aglomerare, pot sa le livrez cu foarte multa usurinta acuma cantitatea necesara.
De anul trecut în salină a fost pusă în funcţiune o instalaţie performantă de măcinare şi sortare a sării, în valoare de un milion de euro. În cazul sării pentru drumuri noul sistem automatizat are posibilitatea tratării acesteia cu antiaglomerant.
Nagy Imre, director productie: Zilnic extragem undeva la 500 de tone de sare gema pe care il preparam in noua instalatie de preparea din subteran, unde ne aflam acum, in mina Telegdy. Are o capcitate de o suta de mii de tone pe an la doua schimburi. Prin aceasta instalatie si prin investitiile in utilaje din ultimii ani, am reusit sa scadem putin costurile de producite.
La Salina de la Praid lucrează 150 de oameni, iar 93% din sarea de aici este folosită pentru deszăpezire. Restul ajunge în domeniul zootehnic şi foarte puţin în domeniul alimentar.