Lacul lebedelor e Golful Turcului din Eforie Sud. Păsările au deja admiratorii lor fideli
Lacul lebedelor. Un recital plin de graţie pe care aveţi ocazia să-l vedeţi numai dacă dacă mergeţi la mare în această perioadă. Zeci de lebede din Delta Dunării s-au retras în sudul litoralului, în căutarea unui adăpost mai primitor, dar şi a hranei.
De Andreea Filip la 10.11.2020, 01:40- Lebedele se adăpostesc în golf pentru că apa nu îngheaţă
- Nu este bine să fie hrănite cu pâine
"Noi venim in fiecare an ce-i drept aici si ne incarcam cu energie ca sunt foarte frumoase. Si cumva s-au domesticit"
"Este prima oara cand vin la mare desi an de an stau aici cam 3 luni pe vara. Si mi se pare foarte frumos, chiar am vazut poze pe internet si pur si simplu este altfel aici in realitate"
Cum iernile nu mai sunt atât de reci, lebedele se adăpostesc în golf pentru că apa nu îngheaţă şi au hrană din belşug.
Adrian Bîlbă, biolog: "Vin sa ierneze, in zona respectiva exista o rama de mare, Nereisi diversicolor. Si acolo lucreaza si cauta rama de mare"
Oamenii nu vin niciodată cu mâna goală. Le aduc de mâncare ce găsesc pe acasă. Specialiştii ne atrag atenţia că păsările nu trebuie hrănite cu pufuleţi şi pâine, ci cu salată sau seminţe.
Andreea Filip, reporter Observator: "Lebedele sunt atat de obisnuite de prezenta oamenilor care vin sa le aduca de mancare incat se apropie foarte mult fara teama"
Adrian Bîlbă, biolog: "Nu e bine sa le dam paine daca nu vine gerul. Daca ar veni gerul, te-ai gandi ca excesul energetic furnizat de paine nu mai este exces prin faptul ca stau in frig"
Un alt cârd de lebede poate fi admirat pe Lacul Neptun
Imagini spectaculoase au fost suprinse şi la munte. Mii de gâște sălbatice au început migrația către țările calde şi au făcut un popas pe lacul de acumulare de la barajul măneciu din prahaova
Gâștele sălbatice migrează în sezonul rece în regiunile cu climă temperată sau tropicală, iar primăvara revin în ţară.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.