Legumele defecte sunt cele mai gustoase
Vrei legume bune? Atunci trebuie să le guşti! Îndemnul vine de la legumicultorii cu experienţă. Roşiile gustoase sunt cele crăpate, iar castraveţii buni sunt cei cu multe seminţe.
De Redactia Observator la 22.07.2014, 20:47Vrei legume bune? Atunci trebuie să le guşti! Îndemnul vine de la legumicultorii cu experienţă. Roşiile gustoase sunt cele crăpate, iar castraveţii buni sunt cei cu multe seminţe.
Aşa pot fi recunoscute legumele bune, coapte şi gustoase. Secretul îl aflăm de la cel mai mare legumicultor din comuna ilfoveană Vidra. Vlad Gheorghe are două solarii cu legume. Toată producţia ajunge în pieţele şi magazinele din Capitală.
Cu alte cuvinte, chiar dacă aspectul exterior nu încântă privirea, interiorul satisface papilele gustative. Lucru neştiut de mulţi cumpărători. Iar comercianţii recunosc că scot la tarabă marfă care să fie pe placul clienţilor.
Şi ardeiul românesc este, de regulă, neuniform, iar castravetele bun trebuie să fie cât mai lung. Chiar dacă suntem în plin sezon, preţurile legumelor nu au scăzut. Un kilogram de roşii, de exemplu, se vinde în piaţă şi cu 5 lei, iar cel de ardei cu 3 lei.