"Lipseşte bradul cu desăvârşire din peisaj." Marea dezamăgire a Târgului de Crăciun organizat de Primăria Capitalei
Târgul de Crăciun din Bucureşti s-a întors în faţa Parlamentului pentru prima dată după pandemie. Luminiţe, standuri cu bunătăţi de tot felul, mâncare tradiţională, dulciuri sau vin fiert, la târg sunt de toate. Iar vedeta e o spectaculoasă roată panoramică, înaltă de peste 30 de metri, de unde se poate vedea întreg târgul de Crăciun, plus Palatul Parlamentului. Pe de altă parte, în Sectorul 6 se fac pregătiri pentru târgul din parcul Drumul Taberei, care va fi deschis pe 25 noiembrie.
De Andreea Milea la 21.11.2022, 08:30- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Chiar dacă n-a avut parte de cea mai bună vreme, târgul de Crăciun din Bucureşti nu a dus lipsă de vizitatori. Printre ei, inclusiv primarul Capitalei, Nicuşor Dan. S-a oprit din tarabă în tarabă şi a gustat din preparatele tradiţionale.
Nicuşor Dan, primar General al Capitalei: Deşi nu se vede, sunt oarecum gurmand. Ne bucurăm că acest eveniment este gratuit pentru bucureşteni, îi invit pe bucureşteni să vină. E o decizie firească pentru că nu trăim perioada cea mai fericită, pentru că măcar de sărbători să ne bucurăm.
Bradul lipseşte cu desăvârşire
De altfel, îmbiaţi de colinde şi mirosul de vin fiert, bucureştenii au venit la târgul din Piaţa Constituţiei chiar din momentul în care a fost deschis.
"Am cumpărat ceva dulciuri pentru fetiţa noastră de acasă. Frumos, doar că lipseşte bradul cu desăvârşire din peisaj. Sunt nişte vremuri mai grele dacă l-au deschis fără brad."
Turiştii străini care veniseră să vadă Palatul Parlamentului s-au bucurat să vadă că primesc şi bonus.
"Ce vă place cel mai mult?
Roata Bucureştiului şi Palatul Parlamentului."
Principala atracţie este roata panoramică înaltă de 36 de metri. Are 24 de cabine şi o capacitate de peste 150 de locuri. Pentru a admira priveliştea, oamenii au făcut coadă la intrare. Un tur complet costă 25 de lei şi durează 5 minute. În plus, nimeni nu pleacă nemâncat de la târg.
Loredana, comerciant: Noi suntem din Galaţi. Avem carne la garniţă, cârnaţi in untură de mangalită, cotlet, mai avem tobă, lebăr, caltabos că vine Crăciunul.
Şi în Sectorul 6 se fac pregătiri pentru târgul de Crăciun din parcul Drumul Taberei care va fi deschis pe 25 noiembrie.
Edy Chereji, organizator: Vor fi peste 70 de vendori care vor opera in perimetrul targului, in zona de food, in zona de decoraţiuni de asemenea vor fi activitati de divertisment, incepand cu roată, carusel, patinoar.
Târgul Primăriei Generale a costat 4 milioane de lei, dar, dacă pare mult, aflaţi că adevăratul campion este târgul de Crăciun din Sectorul 6. O companie particulară a investit cinci milioane de lei aproape. Bucureştiul are un concurent serios, însă. Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost inclus în topul celor mai frumoase din Europa.
"Stau în Sibiu de ceva ani şi acum am venit cu familia şi cu rude şi toată lumea, care vin din Râmnicu Vâlcea să vadă târgul."
Ambasada României în Statele Unite nu a pierdut ocazia să se mândrească. A postat pe Facebook ce oraşe organizează cele mai frumoase târguri de Crăciun în oraşele de la noi şi i-a invitat pe americani în vizită.