Locul din România unde copiii fac terapie cu cai, timp de o săptămână. Locurile sunt limitate, iar părinţii lasă o avere
Vacanţele de vară le oferă copiilor tot mai multe variante de recreere şi joacă, iar taberele au rămas în continuare mediul ideal pentru ca cei mici să-şi facă prieteni noi. La Leorinț în judeţul Alba există un loc unde copii se pot juca în voie şi învaţă să interacţioneze cu caii. O dată ce s-au urcat pe cal, cu greu se mai dau jos. Se împrietenesc foarte repede cu animalele care sunt extrem de blânde cu cei mici.
De Redactia Observator la 05.08.2023, 07:25Hipo-terapia este din ce în ce mai căutată de părinţi, pentru că prin acest gen de interacţiune cu caii copiii se dezvoltă armonios şi îşi pot învinge tot felul de frici. Situat la câţiva kilometri de municipiul Aiud, satul Leorinţ a devenit cunoscut pentru centrul de recuperare şi agrement şi tabăra de călărie.
Csilla Balogh, hipo-terapeut: Este o tabără de călărie. Toţi copilaşii îşi doresc să facă progrese, de aceea în cadrul taberei sunt foarte importante aceste şedinţe de călărie, dar şi jocurile pe care le organizăm, probele de îndemânare, abilităţi manuale, atelierele, deci toate activităţile sunt foarte importante şi mult aşteptate de copii.
Timp de o săptămână copii învaţă să încalece cât mai corect şi elegant.
Norbert Balogh, antrenor de călărie: În primul rând acest sport ajută foarte mult copiii să-şi dezvolte abilităţile, calităţile şi cumva devin mult mai responsabili.
Csilla Balogh, hipo-terapeut: Încercăm să facem cât mai multe activităţi legate de cai. De aceea nu numai călăria este o activitate importantă ci şi ce se desfăşoară în grajd, pregătirea cailor, curăţarea cailor.
Copii sunt foarte încântaţi. O dată ce s-au urcat pe cal, cu greu se mai dau jos.
Programările în tabăra de la Leorinţ trebuie făcute din timp pentru că locurile sunt limitate. Costul este de 750 de lei pe zi, de copil, în preţ fiind incluse mesele din timpul zilei şi terapia sau antrenamentele.