Antena Meniu Search
x

Nouă avarie în reţeaua de termoficare din Bucureşti. CET Progresu, oprită la doar o zi după repornire

ELCEN anunţă că, joi, o avarie survenită în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica a produs impact imediat asupra instalaţiilor de producere a energiei electrice şi termice din cadrul CET Progresu, conducând la oprirea forţată a centralei. De altfel, nu e singura astfel de problemă în Bucureşti. Până vineri, 11 august, jumătate din Capitală nu are apă caldă.

de Redactia Observator

la 03.08.2023, 13:10

Nouă avarie în reţeaua de termoficare din Bucureşti - Profimedia

"ELCEN susţine demersurile reprezentanţilor Termoenergetica de a reduce cât mai mult posibil efectele acestei avarii asupra consumatorilor arondaţi şi în coordonare cu Termoenergetica, se identifică la acest moment soluţia optimă de asigurare a unui regim de funcţionare corespunzător, atât pe parte de producţie, cât şi pe parte de transport şi distribuţie", a transmis, joi, compania, într-un comunicat de presă citat de news.ro.

Avarie în Bucureşti

ELCEN a precizat că are capacitatea tehnică de a porni CET Grozăveşti aflată în stadiul "de rezervă" şi de a livra din această centrală agentul termic către acele zone din reţeaua de termoficare convenite de comun acord cu Termoenergetica în vederea furnizării apei calde către consumatori. "Distribuţia şi transportul agentului termic către consumatori vor fi gestionate de Termoenergetica în funcţie de capacitatea de preluare de către această companie a agentului termic produs de ELCEN în celelalte CET-uri", a mai transmis ECLEN.

CET Progresu fusese repornită în cursul zilei de miercuri, după o avarie care a dus la oprire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Nouă avarie în reţeaua de termoficare din Bucureşti. CET Progresu, oprită la doar o zi după repornire