Mamă din Ploieşti care cere dreptate după moartea copilului, adusă în pragul disperării de greşeala unui judecător
Caz incredibil în justiţia din România. Greşeala unui judecător din Ploieşti aduce în pragul disperării o mamă care de patru ani aşteaptă să se facă dreptate după ce şi-a pierdut copilul.
De Redactia Observator la 01.11.2018, 18:16Caz incredibil în justiţia din România. Greşeala unui judecător din Ploieşti aduce în pragul disperării o mamă care de patru ani aşteaptă să se facă dreptate după ce şi-a pierdut copilul. Băiatul a murit intoxicat cu gazul emanat de o sondă de petrol. În loc să dea verdictul în cazul morţii copilului, magistratul care a judecat dosarul a dat o sentinţă pe baza unor documente de la un accident rutier. Acum tot procesul trebuie luat de la capăt.
Elena Furcelea: Sa se finalizeze odata ca ne-am sturat, atata timp, atata suferinta. E foarte greu.
Greşeala judecătorului şterge ca un burete patru ani de procese chinuitoare. Eroarea a fost descoperită de Curtea de Apel acolo unde a ajuns dosarul, după contestarea sentinţei. Magistraţii de aici au constatat că în documentele primite se făcea referire la un accident rutier şi doar pe alocuri se vorbea de băiatul de 9 ani mort lângă sondă.
Reprezentanţii judecătoriei Ploieşti au transmis ca nu vor face nicio declaratie in aceast cauza si au lasat sa se inteleaga ca singurul for care poate lua o decizie este inspectia judiciara daca va fi sesizata
Cu patru ani în urmă Marian a fost găsit fără viaţă lângă o sondă neîmprejmuită. Avea 9 ani. Medicii legişti au spus că băiatul a murit intoxicat. Băiatul tocmai primise cadou o pereche de ghete. N-a mai avut răbdare să le încalţe acasă.
Elena Furcelea: În drum spre casa s-a oprit la sonda ca sa probeze incaltarile. Martorul a spus ca statea pe marginea sondei avea ceva in mana si se tot apleca. În timpul ala gazele de acolo care nu aveau miros l-au zapacit nu a durat un minut. Pentru el a fost fatal.
Părinţii băiatului au dat în judecată compania de care aparţinea sonda şi au cerut daune materiale. Prima instanţă a decis că societatea vinovată de tragedie trebuie să le plătească părinţilor daune de 135.000 de euro.
Vlad Hosu, avocatul familiei: Sentinţa Judecătoriei Ploieşti a fost atacată atât de către noi cât şi de inculpată. Faptul că a existat un inconvenient procedural ne deranjează şi pe noi dar nu ne deznădăjduieşte.
Curtea de Apel a decis rejudecarea cazului, ceea ce înseamnă că probele vor fi din nou administrate, martorii reaudiaţi, iar procesul ar mai putea dura câţiva ani.