Mâncarea din Dobrogea a ajuns în Parlament
Mese bogate au fost întinse în Parlament. Gospodinele din Dobrogea au venit să-i convingă pe demnitari că bunătăţile lor trebuie să fie marcă înregistrată.
De Redactia Observator la 20.02.2018, 21:00Mese bogate au fost întinse chiar în Parlament. Gospodinele din Dobrogea au venit în Capitală să-i convingă pe demnitari că bunătăţile lor trebuie să obţină eticheta de marcă înregistrată. Pentru a fi mai dulce întâlnirea, au adus şi baclavale, plăcintă dobrogeană şi saraili. Au fost devorate de parlamentari.
Ideea "Produsului Tradiţional din Dobrogea" a luat naştere la Cumpăna, în judeţul Constanţa - într-o comună locuită de oameni de 17 naționalități printre care români, turci, tătari și aromâni.
Aici, fermierii și gospodinele pricepute fac front comun şi vor să lanseze în marile lanțuri de magazine un nou brand de mâncare tradițională.
Cu acest preparat intitulat - piperki tirgisiti - dar şi multe altele, precum baclavale, plăcintă dobrogeană, ori saraili, primăriţa din Cumpăna i-a ademenit pe parlamentari să-i susţină iniţiaţiva.
Deşi drumul este lung şi anevoios, edilul spune că înregistrarea la OSIM a mărcii "Produs Tradițional din Dobrogea" se va realiza cât mai curând.
În prezent, România a omologat la Comisia Europeană numai câteva produse, cum ar fi magiunul de Topoloveni, salamul de Sibiu şi telemeaua de Ibăneşti.
În vreme ce, în toată Uniunea, există 1400 de produse făcute după reţete cu tradiţie veche.