MAREA NU IARTĂ! Tată IZBIT de stabilopozi după ce a fost SMULS de valuri de lângă SOȚIE și COPIL, la Eforie. A murit înecat, sub ochii plini de groază ai propriei familii
În zona staţiunii Eforie, Marea Neagră a devenit un soi de Triunghi al Bermudelor. Curenţii foarte periculoşi, explicaţi pe larg şi la Observator, au tras sub stabilopozi încă un bărbat. Mirel s-a înecat sub ochii familiei şi ai prietenilor, după ce, în ultimul moment, şi în ciuda steagului roşu arborat, s-a hotărât să facă o baie.
De Redactia Observator la 05.07.2017, 20:07În zona staţiunii Eforie, Marea Neagră a devenit un soi de Triunghi al Bermudelor. Curenţii foarte periculoşi, explicaţi pe larg şi la Observator, au tras sub stabilopozi încă un bărbat. Mirel s-a înecat sub ochii familiei şi ai prietenilor, după ce, în ultimul moment, şi în ciuda steagului roşu arborat, s-a hotărât să facă o baie.
A fost scos după 40 de minute sub apă. Curenţii şi valurile l-au izbit mortal de stânci. Mirel a fost smuls de curenţi de lângă soţie şi copilul lui, la nici 15 metri depărtare de mal.
Dialog turist - salvamar:
- Valul pe el l-a luat, au ţipat după salvamari, nu a fost nimeni în jur.
- Programul meu a fost până a ora cinci. Am venit la şapte cu copilul de mână de acasă.
A fost prea târziu pentru bărbatul care aşteptase prea mult să fie salvat.
Constantin Alexandru, salvamar:
Cu echipament si experienta de 10 ani, nu pot sa inaintezi in valurile astea. E vina celor care se aventureaza.
Bărbatul a fost resuscitat o oră, fără să poată fi readus la viaţă.
E al şaptelea turist care şi-a pierdut viaţa pe litoral, de la începutul sezonului. Şase dintre ei doar în Eforie, una dintre cele mai periculoase zone de pe litoral, din cauza curenţilor. Tot ei au adus la mal trupul unei fetiţe de 11 ani pe care scafandrii au căutat-o o săptămână. Valurile au luat-o de lângă mama şi sora ei.
ALIN LUPU, salvamar în Mamaia:
Stam pe langa turisti, curentii sunt foarte puternici, nu recomandam inotul, daca vor sa ne asculte este foarte bine.
SONIA SIMIONOV, reporter Observator:
Daca pe plaja pe care va aflati vedeti un steag galben cu rosu inseamna ca plaja e supravegheata, daca sub el vedeti si un al teag galebn, inseamna ca e recomnadat inotatrorileo, daca e schimbat cu steag rosu inseamna ca scaldatul e complet interzis.
GABRIEL CULEA, salvamar:
Poate sa fie la Mamaia steag galben si la Eforie steag rosu.
Peste nepăsarea turiştilor se adaugă cea a autorităţilor, care nu adună informaţiile cu privire la pericolele ce vin dinspre mare şi nu le transmit oamenilor aflaţi în vacanţă. Deşi autorităţile le pot afla zilnic de pe site-uri specializate.
NICOLAEV SIMION, directorul Institututului de Cercetare Dezvoltare Marină:
Din pacate, nu multa lume le foloseste, inclusiv cei care lucreaza in industria hoteliera.
Geanina Comșa, manager hotel:
Noi avem pe plaja noastra panouri de avertizare, din nefericire, turistii nu prea le citesc.
Autorităţile spun că orice iniţiativă locală se opreşte la bani. Mai exact, la lipsa lor. Aşa că, în vacanţă, pentru turişti rămâne valabilă expresia paza bună trece primejdia rea.