Masa de paste, cat un concediu la Paris
O masa de mii de euro, desi dureaza la fel ca si la altii, dar meniul e de lux. Cu berbecut crescut in Alpii francezi, foie gras si sampanie din cea mai fina. Cine merge in oras scapa de stresul cumparaturilor.
De Redactia Observator la 02.05.2013, 20:34Bucatarii de la restaurantele de lux si-au ales deja retetele de sezon: miel asezonat cu spanac, rosii si cartofi noi. Urmat de un desert racoros.
Un kilogram de pulpa de miel poate costa cat jumatate din salariul minim pe economie: 360 de lei. Este crescut cu muzica pe culmile muntilor Pirinei.
Cui nu-i place mielul poate testa carnea de vita limousine: 515 lei costa un kilogram. La asa preparate, sampania este potrivita pentru o zi de sarbatoare. Cine nu se uita la pret poate da chiar si 4.000 de lei pentru o sticla.
Invitatii la o astfel de masa ar putea aduce delicatesele: pateul de gasca si ciocolata. Toate acestea se concentreaza intr-un cadou care poate ajunge si la 2.000 de lei.
O sarbatoare traditionala include pasca si cozonac. In cofetariile cu staif, pot costa si 50 de lei bucata.
Cine sarbatoreste in oras a scapat de stresul cumparaturilor. Bucatarii isi pun la bataie cele mai gustoase retete.