Măști nuanțatoare de păr, avantaje și dezavantaje
Culoarea, lungimea și modul în care femeile îşi aranjează părul arată, sigur, pe lângă frumuseţe, şi personalitatea reprezentantelor sexului frumos. Asta arată un studiu documentat realizat, anul trecut, de o companie producătoare de cosmetice.
De Redactia Observator la 08.11.2019, 16:18Culoarea, lungimea și modul în care femeile îşi aranjează părul arată, sigur, pe lângă frumuseţe, şi personalitatea reprezentantelor sexului frumos. Asta arată un studiu documentat realizat, anul trecut, de o companie producătoare de cosmetice.
Iar dacă vreţi să le îmbinaţi pe toate, pe rând sau în acelaşi timp, măştile nuanţatoare de păr ar putea fi soluţia.
Părul este cel pe care îl sacrificăm cel mai des atunci când ne dorim o schimbare de look. Iar pentru asta apelăm de obicie la foarfecă ori la. vopseaua permanentă.
Carmen Brumă: Mi s-a întâmplat să îmi cumpăr o vopsea şi să mi-o pun în cap pentru că în momentul ăla voiam să am o anumită culoare şi nu două ore, sau o zi mai târziu. Nu imi iesea mereu cum trebuie, recunosc.
Poate tocmai de aceea s-au inventat măştile nuanţatoare. Roşu ca focul, negru ca abanosul sau blond, ca spicul de grâu. Sunt nuanţe clasice de păr, care astăzi se reinventează. Podoba capilară poate fi roz, mov sau chiar verde.
Paula Chirilă: Mă bătea gândul să mă fac un roşcat cupru, un roşcat fatal, dar mă mai gândesc.
Kiki Cioran: Am văzut pe cineva care avea mai multe culori puternice în păr şi veneau foarte bine împreună, aş încerca o combinaţie, încă nu ştiu cât o să îmi ia să încerc, dar poate încerc !
Andreea Bălan: De-a lungul anilor am făcut multe schimbări de look şi normal că a trebuit să schimb, să testez. Am încercat bleu, albastru, lila, roz. Depinde şi etapa vieţii în care eşti şi să se potrivească, eu am făcut schimbările pentru că lansam nişte videoclipuri. Am folosit vopsea şi era foarte greu să o scoţi, a trebuit să mă decolorez de două ori şi să îmi stric părul, aici avantajul este că te cureţi, nu cred că vrea nimeni să rămână permanent roz, albastru sau verde.
Iar pentru asta e nevoie doar de o spălare şi reveniţi la nuanţa iniţială. Aceste măşti au însă şi alte proprietăţi decât cele sugerate de. denumire. Conform specialiştilor, uleiul de sâmburi de caise şi amino-acizii din compoziţia produsului hrănesc părul şi îi redau strălucirea. Masca poate fi utilizată de fiecare dată când nuanţa începe să îşi piardă intensitatea.
Diana Baicu, specialist estetică: Nu este vorba de o culoare care intră în firul de păr, în cortex, formează un înveliş la suprafaţa firului de păr, adică îl hrăneşte. Putem să o reaplicăm şi la următoarea spălare, dacă dorim un efect foarte intens, dar în principiu, durează 4,5 spălări, depinde de cât de poros este părul nostru
Dar rezultatul final depinde de culoarea actuală a părului. În avantaj sunt blondele. Spre exemplu, nuanţele de roşcat sau albastru nu vor ieşi în evidenţă pe părul brunet sau şaten închis.
Angelo Fraccica, hair stylist internaţional: E foarte simplu de aplicat. Îţi speli părul, şampon pentru hidratare sau pentru volum, orice îţi place şi aplici această mască, nu e doar pentru a colora părul temporar, este şi mască, îţi hidratează părul în profunzime şi îl repară, laşi să acţioneze 5-7 minute şi clăteşti. Părul redevine moale, mătăsos.
Preţul unei măşti nuanţatoare este de aproximativ 100 de lei şi poate fi utilizată de mai multe ori. Măştile nuanţatoare sunt potrivite atât pentru părul vopsit, cât şi pentru cel natural.
Atenţie, însă, ele nu vor putea colora firele albe în totalitate, la fel ca vopseaua clasică.