În grădiniţele şi şcolile din Constanţa au fost montate covoraşe antibacteriene
Şcolile şi grădiniţele din Constanţa iau măsuri pentru a se proteja de gripă. În cele mai multe unităţi de învăţământ au fost deja montate covoraşe antibacteriene şi dispozitive cu dezinfectant.
De Redactia Observator la 23.01.2020, 16:30Şcolile şi grădiniţele din Constanţa iau măsuri pentru a se proteja de gripă. În cele mai multe unităţi de învăţământ au fost deja montate covoraşe antibacteriene şi dispozitive cu dezinfectant.
Iar - în fiecare dimineaţă - medicii şi asistentele fac un triaj riguros al copiilor. Specialiştii recomandă ca la primul semn de boală, părinţii să-şi ţină copiii acasă şi să nu îi aducă în colectivitate fără avizul medicului de familie.
Într-o grădiniţă din Constanţa, copiii sunt consultaţi în fiecare dimineaţă. Triajul este riguros, iar cei care nu sunt bine, pleacă acasă.
Luminita Cartali - asistent medical: Sunt verificate starea de sanatate a copiilor, gatul, unghiutele, starea de igiena.
Copiii sănătoşi rămân la ore, dar sunt obligaţi să respecte reguli de igienă suplimentare. Iar educatoarele trebuie să se asigure că micii elevi respectă indicaţiile. Aşa se face că, până acum, numărul celor bolnavi nu a crescut îngrijorător
Ecaterina Radu, director grădiniţă: Maximum un caz doua pe saptamana care sunt supravegheati de medicul de familie. Pentru noi ceea ce a fost nou in aceasta perioada au fost aceste materiale, covorasele si dispenserele cu material dezinfectant pe care le-am montat la fiecare intrare si iesire.
Aceleaşi norme sunt respectate şi de către angajaţii grădiniţei. Ca să prevină o epidemie de gripă, şcolile din oraş au aplicat aceleaşi reguli stricte.
Cătălin Agafiței -director scoală generală: În luna decembrie s-au achizitionat covorase antibacteriene care se schimba de cateva ori pe zi si care se pun la toate intrarile in scoala. Deja a intrat in rutina copiilor, zilnic, de fiecare data cand ies in pauze sau la sport le folosesc.
Adriana Deoanca - purtător de cuvânt Primaria Constanta: Primaria a alocat fondurile necesare achizitiei materialelor sanitare inca de la finalul anului trecut. Profesorii trebuie sa invete elevii cum sa utilizeze aceste materiale.
Medicii spun că, în cazul unei îmbolnăviri, este foarte important ca pacientul cu gripă să rămână acasă până când nu mai prezintă un risc pentru cei din jur.
Loti Popescu - DSP Constanta: Cei care au facut trebuie izolati, trebuie sa petreaca perioada pentru vindecare si sa nu faca parte din colectivitati si vaccinarea. Se face inaintea perioadei si se face pentru varstele mici si batrani, precum si pentru bolnavii cronici.
La Constanța, din ianuarie au fost confirmate 10 cazuri de gripă, iar de la începutul sezonului rece, 40 de oameni au fost testaţi pozitiv.