Matei s-a născut fără auz, iar la un an a fost diagnosticat și cu tetrapareză spastică
Viaţa lui Matei nu poate să fie ca a celorlalţi copii pentru că. nu asta prevede legea. Spre deosebire de fratele lui geamăn, s-a născut fără auz, iar după câteva luni, a fost diagnosticat cu tetrapareza spastică
De Redactia Observator la 26.10.2014, 19:32- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Viaţa lui Matei nu poate să fie ca a celorlalţi copii pentru că. nu asta prevede legea. Spre deosebire de fratele lui geamăn, s-a născut fără auz, iar după câteva luni, a fost diagnosticat cu tetrapareza spastică
Medicii le-au spus părinţilor că fiul lor este o legumă. Dar ei au luptat cu toţi, chiar şi cu destinul. Statul le-a plătit pînă la urmă un implat la o ureche. La cea de-a doua, nu. Pentru că aşa e în România. Un copil poate să stea şi cu o ureche. Iar gemenii Luca şi Matei nu pot fi la fel. Deocamdată.
Neputinţa propriului copil este coşmarul oricărui părinte. Dragoş a suferit la fiecare geamăt al fiului său, s-a bucurat la fiecare muşchi care îi tresărea, la fiecare zâmbet care i se întorcea atunci când îşi striga propriul copil.
Matei s-a născut fără auz. Norocul familiei a fost că a venit pe lume alături de un frate geamăn - Luca. Aşa, părinţii şi-au dat repede seama când ceva nu era în regulă cu el.
La un an, Matei a fost diagnosticat şi cu tetrapareză spastică. Nu se putea mişca, nu auzea şi nu putea vorbi. Părinţii erau copleşiţi. Mergeau zi de zi la şedinţe de logopedie şi kinetoterapie.
Cu puţin înainte să împlinească doi ani, Matei a primit un implant cohlear. A avut norocul să fie cel mai mic de pe o listă cu 37 de copii. O intervenţie care ar fi costat familia aproape 30 de mii de euro. Matei a început să îşi găsească echilibrul.
Acum, cei doi fraţi împreună la aceeaşi şcoală. Una normală.
Din păcate, în România, statul alege pentru copiii hipoacuzici. Cei care au nevoie de implant pentru ambele urechi, primesc doar unul decontat de stat. Dar nici aşa nu sunt bani pentru toţi copiii.
Venitul familiei ajunge la aproape 1500 de lei lunar. Dar 1000 de lei se duc lunar pe tratamentul şi întreţinerea protezei lui Matei. Dar părinţii nu pot să aştepte o lege care poate să vină sau să nu vină. Încearcă, ajutaţi de cine poate, să strângă bani.