Meniul raw vegan, o opţiune pentru masa de Crăciun
Masa de Crăciun vine cu o mulţime de preparate delicioase şi săţioase, dar grele pentru organism. Dacă vrem să nu renunţăm la sărmăluţe sau dulciuri şi nici să nu ne îngrăşăm, preparatele raw vegan sunt soluţia.
De Redactia Observator la 13.12.2019, 11:07Masa de Crăciun vine cu o mulţime de preparate delicioase şi săţioase, dar grele pentru organism. Dacă vrem să nu renunţăm la sărmăluţe sau dulciuri şi nici să nu ne îngrăşăm, preparatele raw vegan sunt soluţia.
Ciupercile înlocuiesc de minune carnea, piureul din avocado este la fel de bun ca cel din cartofi, iar cozonacii gătiţi fără făină şi cuptor sunt la fel de gustoşi ca cei tradiţionali.
Rumenite bine în cuptor, chifteluţele de năut se potrivesc perfect cu piureul de cartofi dulci. Şi sunt o alternativă sănătoasă la cele din carne. Năutul se amestecă bine cu nişte linte, cu ceapă şi pătrunjel. Şi ies delicioase.
Nutriţionistă: E o variantă, în mod cert, mult mai light a chifteluţelor clasice pe care le mâncăm noi cu piureul. Şi vă mai zic un secret. Nici nu o să fie atât de greu la stomac. Nici nu o să mai înduraţi 12 ore pentru digestie.
Nu doar felurile principale şi săţioase sunt pe gustul iubitorilor de delicatese vegane. Aceştia se dau în vânt şi după supele creme de linte, de ciuperci sau de morcov cu unt de arahide.
Patricia Rusu, nutritionist: O regândire, o reconstrucţie, a meniului de Crăciun în aşa fel încât să poată mânaca din fiecare fără să se simtă vinovaţi. taie orice ai mânca, fie că alegi să mănânci supa asta care este pe de-o parte delicioasă şi pe de altă parte la fel de potentă nutriţional nu o să avem atât de impovărat stomacul.
Dulciurile sunt însă minunăţiile din meniu. Cozonacul raw vegan este la fel de gustos ca cel al bunicii.
Unde mai pui că se pregăteşte şi foarte repede: ingredientele - fulgi de ovăz, curmale, stafide, nuci, miere şi scorţişoară - se mixează rapid în blender şi se pun la rece.
Robert Mârza, bucatar: Cozonacul raw-vegan va trebui să stea la congelator cel puţin 12 ore. Îl putem face dimineaţa şi seara îl putem pune deja pe masă şi să-l servim invitatţilor noştri
Un platou festiv cu preparate vegane costă 70 de lei, mult mai puţin decât unul tradițional.