Mierea românească este la fel de bună ca cea de Manuka
Doi cercetători din Oradea au făcut o descoperire fabuloasă. Mierea românească este la fel de bună, dacă nu chiar mai bună decât cea de Manuka. Nu vă gândiţi că savanţii noştri au lucrat într-un laborator bihorean.
De Redactia Observator la 19.11.2019, 17:26Doi cercetători din Oradea au făcut o descoperire fabuloasă. Mierea românească este la fel de bună, dacă nu chiar mai bună decât cea de Manuka. Nu vă gândiţi că savanţii noştri au lucrat într-un laborator bihorean.
Au făcut cercetarea în Elveţia, astfel încât rezultatele să poată fi confirmate şi de omologii lor de acolo.
Iar concluzia a fost clară: Manuka este o miere care a avut un PR excelent. Iar datorită reclamei care i s-a făcut, a ajuns să coste mai mult chiar şi de 40 de ori decât cea românească, de o calitate superioară.
Mierea polifloră şi mierea de mană românească au fost folosite într-un studiu de doi cercetători din Oradea. Aceştia au vrut să verifice beneficiile şi rolul antibacterian al mierii româneşti în comparaţie cu cea de Manuka. Rezultatele studiului realizat într-un laborator din Elveţia au uimit pe toată lumea.
De-a lungul timpului s-a tot spus că mierea de Manuka poate să trateze bacterii cu succes, în special stafilococul auriu. Cercetările orădenilor arată însă că la acest capitol mierea românească este mult superioară.
Simona Bişboacă: S-a dovedit prin testări de laborator că mierea românească, respectiv elevetiana are o activitatea antibacteriana superioara sau cel putin similară cu mierea de manuka.
Ioan Bişboacă: Toate cercătările noastre, noi suntem cercetatori independenti şi absolut toate sumele noastre sunt din buzunarul nostru să spunem. Ei investind faorte mult în marketing, mierea ajunge să coste mai mult decat mierea românească care este mai superioara.
Şi în tratarea infecţiei stomacale cu E coli, mierea românească pare mult mai eficientă.
În prag de iarnă, însă mulţi dintre oameni preferă să prevină şi să trateze răcelile tot cu miere românească. La asta contribuie şi preţul exagerat de mare al mierii de Manuka.
Mierea de Manuka este extrasă din florile unui arbore care creşte în Noua Zeelandă. Această miere se mai produce şi în anumite zone din Australia.
Pe lângă faptul că este un antibiotic natural, tratează eficient pielea uscată şi este recunoscută şi în tratamentele naturiste şi de prevenţie ale sângerării gingivale. Aceleaşi beneficii însă le are şi mierea românească, doar că la un preţ de zeci de ori mai mic.