Minunăţiile naturii, descoperite la Centrul pentru biodiversitate Angofa: "La noi vin studenţi din toată lumea ca să studieze biodiversitatea"
Sărbătorim natura şi facem un popas pe colinele Transilvaniei. La doar 15 minute de Sighișoara, ni se dezvăluie un loc aparte, un loc ferit, în care natura şi-a păstrat tainele şi pare încă neatinsă. De la fluturi, păsări şi căprioare, până la cele mai mici vieţuitoare - şopârle, guşteri, gâze sau broscuţe - pe toate le puteţi descoperi îndeaproape la centrul pentru biodiversitate Angofa. Iar copiii sunt invitaţi de seamă.
De Sorin Tanţoş la 24.05.2021, 13:40- Centrul pentru biodiversitate Angofa se află în apropiere de Sighişoara.
O plimbare relaxantă în natură, un picnic la iarbă verde şi o lecţie despre importanţa protejării mediului înconjurător. De asta au avut parte cei care au ajuns în acest weekend la Angofa. Copiii au putut cunoaşte îndeaproape toate vietăţile întâlnite, iar părinţii au luat parte cu bucurie la descoperirile lor.
Mama unor copii: Este foarte frumos să descoperi natura şi să îţi dai seama că lângă tine sunt atâtea minunăţii pe care, de fapt, în zilele obişnuite nu le bagi în seamă. Am avut ocazia să vedem o mulţime de fluturi, păsări, gâze, broscuţe şi copiii să se bucure de natură aşa cum ar trebui să ne bucurăm toţi zilnic.
Evenimentul a fost organizat pentru a atrage atenţia asupra comorilor ascunse ale ţării noastre şi a atras pasionaţi de natură din toată Europa.
Voluntar din Germania la Centrul pentru biodiversitate Angofa
Magdalena, voluntar din Germania: Sunt din Germania şi îmi voi petrece următoarele luni aici, sunt fotograf. Ce îmi place cel mai mult aici este liniştea, e foarte multă armonie. Vii aici şi vezi atâtea animale. Oamenii îţi spun: "Uită-te aici, uită-te acolo!" şi vezi atât de multe lucruri, mult mai multe decât dacă ai veni singur.
Andrei Călugăr, Grădinile Mălâncrav: Aici, la Angofa, vin studenţi din toată lumea ca să studieze biodiversitatea din zonă. E ceva ce avem, e foarte de preţ şi nu prea ştim să apreciem. Cu ocazia evenimentului ăstuia, am promovat şi natura, dealurile din colinele Transilvaniei.
După plimbare, turiştii au avut parte de un picnic la iarbă verde. Un bufet cu preparate de sezon a fost modul perfect de a încheia o zi splendidă petrecută în natură.