Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cum arată grandiosul proiect turistic al prinţului saudit Mohammed bin Salman, din Marea Roşie

Un resort ce pune accentul pe biodiversitate şi protejarea naturii poate fi găsit pe insula Shurayrah, din Marea Roșie. Lansat de prințul Mohammed bin Salman, design-ul își propune să devină unul dintre cele mai ambițioase din turismul regenerativ la nivelul întregului glob.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 15.02.2021, 20:57

  • Proiectul are în vedere protejarea mediului înconjurător
  • Considerațiile legate de biodiversitate primează

A fost împărtășit noul design pentru un resort de pe insula Shurayrah, din Marea Roșie. Lansat de prințul Mohammed bin Salman, prinţ moștenitor al Arabiei Saudite, design-ul îl anunţă ca unul dintre cele mai ambițioase proiecte de turism regenerativ din lume. De asemenea, face parte dintr-un lanț de 90 de insule nedezvoltate de pe coasta de vest a Arabiei Saudite. 

Cu o formă naturală în formă de delfin, insula găzduiește corali neatinși și un număr semnificativ de specii pe cale de dispariție.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După cum explică echipa, considerațiile privind biodiversitatea sunt în centrul proiectului, planul fiind conceput pentru a evita perturbarea habitatului insulei, precum și pentru a include noi habitate create prin amenajarea teritoriului. Propunerea prezintă, de asemenea, design-urile pentru cele 11 hoteluri ale insulei, care vor fi integrate în peisaj pentru a se integra cât mai bine cu elementele naturale. 

Materiale de construcţie prietenoase cu mediul înconjurător

''Materialele pe care le folosim au un impact redus și asigură protejarea mediului, în timp ce adăugirile pe care le facem pe insulă servesc la îmbunătățirea a ceea ce există deja'', au spus reprezentanţii.

Proiectul va include o serie de plaje noi, precum și construcţiile în sine vor fi create folosind materiale ușoare. Întreaga destinație va fi alimentată din surse regenerabile și va fi susținută de cel mai mare sistem de stocare a bateriilor din lume, potrivit archdaily.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cum arată grandiosul proiect turistic al prinţului saudit Mohammed bin Salman, din Marea Roşie