Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Comorile ascunse ale României: Minideltă din inima unei păduri, din judeţul Prahova

Ţara noastră are comori naturale uimitoare. Multe sunt însă prea puţin cunoscute. Una dintre ele se află în Prahova, într-o pădure din apropierea localitaţii Balta Doamnei. Natura a creat acolo o mică deltă cu o biodiversitate unică. De la lebede și rațe cu cap roșu, până la tritoni și broaște țestose, toate pot fi observate pe luciul apei Lacului Curcubeu.

de Redactia Observator

la 13.05.2021 , 17:01

La doar câţiva kilometri de Ploieşti, în inima pădurii ni se dezvăluie o mică Deltă, cu o biodiversitate uimitoare. Pe o potecă şerpuită, printre copaci, pădurarul zonei ne ghidează. Știe fiecare colț al pădurii și cunoaște toate animalele care se adăpostesc aici. 

"Aici putem observa o urmă de șacal, în față e o urmă de căprioară, după cum se vede este în fugă undeva..urma sacalului. Practic era la vânătoare. Cred că da!"

Pășim pe urmele căprioarelor, mistreților și șacalilor și ajungem la un stejar de trei secole, un adevărat monument al naturii. 

Vezi și

"Sunt destul de rari stejarii de o asemenea vârstă! Da, sunt destul de rari, dar ca și oamenii de peste 100 de ani! Dar avem grijă să nu-i tăiem până nu se usucă natural".

Pe acelaşi subiect

Delta din pădure

Continuăm plimbarea printre copaci şi ajungem la Lacul Curcubeu. Mare parte din el a secat, însă a rămas o zonă care ne oferă un adevărat spectacol al naturii. În timp ce lebedele stau ascunse în stuf, ceva mai încolo, o rață cu cap roşu și o lișiță şi scot puii la plimbare pe luciul apei. 

Daniel Dumitru, pădurar Ocolul Silvic Ploiești: "Balta s-a numit, balta Curcubeu, după cum vedeţi o mare diversitate de păsări, începând de la lebădă, cormorani, raţa cu cap roşu care e şi protejată, cocostârc, egrete.. S-a terminat acum cuibăritul şi au început să să-i plimbe pe apă şi puii". 

Pădurea Gherghița și Lacul Curcubeu aparțin de Direcția Silvică Prahova. Reprezentanții acesteia vor să facă și un traseu pentru biciclişti. 

Octavian Anghel, șef Ocolul Silvic Ploiești: "Intenționăm să crem un traseu de bicicletă, dar care poate fi făcut şi pe jos în jur de 5 km în jurul acestei arii protejate, arii naturale". 

Iar pentru ca turiştii să se poată bucura şi mai mult de tot ce le oferă natura, în pădure vor fi amenjate şi pontoane de unde vor putea observa mai bine speciile rare de păsări. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Evenimente » Comorile ascunse ale României: Minideltă din inima unei păduri, din judeţul Prahova