Mormintele dintr-un cimitir din Bistriţa-Năsăud au luat-o la vale
Localnicii unei comune din Bistriţa-Năsăud sunt disperaţi, după ce nişte morminte au început să o ia la vale, din cauza unor lucrări de la poarta cimitirului. Se construieşte o staţie de epurare, lucru care trebuie să-i bucure pe oameni. Dar ei vor o soluţie pentru stoparea alunecărilor de teren.
De Redactia Observator la 20.03.2019, 17:40- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Localnicii unei comune din judeţul Bistriţa-Năsăud sunt disperaţi, după ce nişte morminte au început să o ia la vale, din cauza unor lucrări care se fac exact la poarta cimitirului! Acolo se construieşte o staţie de epurare, lucru care ar trebui să-i bucure pe oameni, pentru că astfel vor avea şi ei - în sfârşit - canalizare. Localnicii spun că vor fi mult mai fericiţi dacă cei care construiesc fac ceva ca să stopeze alunecările de teren.
Mormintele din comuna Lechinţa au fost ancorate cu lanţuri şi chingi, ca să nu o ia şi mai tare la vale. Este situaţia care îi revoltă pe localnici, după ce constructorii au ridicat o staţie de epurare chiar la poarta cimitirului. Nu au luat, însă, în calcul că acest lucru poate duce şi la alunecări de teren.
Oamenii susţin că cei trecuţi la cele veşnice nu au parte de liniştea necesară şi mormintele lor nu sunt respectate. În schimb, preotul din localitate nu este de acord cu oamenii.
"Nu le deranjează nicio linişte. Morţii se odihnesc acolo, nu este niciun deranj. Nu merge nimeni să profaneze" - Dănuţ Sereţan, preot
Oamenii consideră că staţia de epurare putea fi construită şi în altă zonă, recomandând chiar o zonă situată lângă calea ferată.
"Staţia de epurare este construită la baza cimitirului datorită faptului că doar acolo am avut distanţa de 300 de metri de ultima casă, acolo am primit aviz de la Mediu, de aceea s-a constuit aşa de sus. Lucrările pentru ridicarea zidurilor vor dura aproximativ trei săptămâni, iar până la sfârşitul lunii iulie staţia de epurare va fi gata. Valoarea proiectului se ridică la 1,4 milioane de euro" - Romeo Florian, primar.