Ne răcorim cu chimicale! Ce conţin sucurile carbogazoase
Un experiment al reporterilor Observator arată ce conţin sucurile carbogazoase. Licori colorate care ispitesc, vara, pe caniculă, mai ales copii. Siropul natural e aproape inexistent. În schimb, sunt îndulcitori şi arome de 600 de ori mai dulci decât zahărul. Îngrijoraţi, medicii îi roagă pe părinţi să prepare pentru copii sucuri în casă, pentru că acestea, cu adevărat, hrănesc şi hidratează.
De Redactia Observator la 02.07.2017, 01:17Un experiment al reporterilor Observator arată ce conţin sucurile carbogazoase. Licori colorate care ispitesc, vara, pe caniculă, mai ales copii. Siropul natural e aproape inexistent. În schimb, sunt îndulcitori şi arome de 600 de ori mai dulci decât zahărul. Îngrijoraţi, medicii îi roagă pe părinţi să prepare pentru copii sucuri în casă, pentru că acestea, cu adevărat, hrănesc şi hidratează.
Sucul natural e doar o picătură într-un pahar umplut cu apă şi chimicale. Reţeta e scrisă chiar pe etichetă. Însă, în aşa fel încât se poate citi doar cu lupa. Lista lungă de ingrediente cu nume complicate trebuie să fie primul semn de avertisment pentru orice consumator.
Altfel spus, un pahar cu suc conţine cinci linguriţe de zahăr, din îndulcitori şi alte arome chimice. Iar cocktailul provoacă o furtună în organismul celor mici. Chiar pe etichetă scrie că atenţia copiilor poate scădea. Asta înseamnă chiar boală.
Iar astfel de sucuri nu hidratează. Provoacă doar o senzaţie permanentă de sete. Nici urmă de nutrienţi, care vin doar din sucuri naturale. Iată un exemplu.
Datele oficiale arată că, în special vara, se consumă mai multe sucuri carbogazoase decât apă. Media anuală este de 150 de litri pentru fiecare român.