Gust românesc, obţinut cu acorduri fine! Roșiile sunt tratate cu muzică, la Constanța
Este forfotă mare în serele din ţară. După iarna grea, fermierii strâng prima recoltă. Au lădiţele pline cu roşii româneşti, gustoase şi savuroase. O familie din Constanţa se mândreşte cu produse care nu doar că au fost cultivate în cele mai moderne condiţii.
De Redactia Observator la 06.05.2017, 20:45Este forfotă mare în serele din ţară. După iarna grea, fermierii strâng prima recoltă. Au lădiţele pline cu roşii româneşti, gustoase şi savuroase. O familie din Constanţa se mândreşte cu produse care nu doar că au fost cultivate în cele mai moderne condiţii.
Sunt frumoase, gustoase şi sănătoase şi au ajuns în stadiul acesta datorită unui ingredienet secret. Aceste roşii primesc zilnic o porţie de muzică.
Undele sonore fac parte dintr-o reţetă mult mai complexă. Roşiile sunt cultivate în cea mai modernă seră din judeţul Constanţa şi, cel mai probabil, din ţară. Au parte de sisteme performante de încălzire, lumină naturală şi îşi extrag tot ce au nevoie dintr-un pat de vată minerală şi nu din sol pentru a evita combaterea cu nitriţi şi alţi dăunători.
Prima recoltă din acest an a fost strânsă încă din luna martie. Zi de zi, fermierii merg printre răsaduri, văd care sunt cele coapte, apoi le culeg pe cele mai frumoase. Din seră, roşiile ajung direct pe rafturile magazinelor şi nu numai.
Investiţiile în serele de roşii sunt însă greu de recuperat. Statul oferă cultivatorilor un sprijin de doar 3000 de euro. Pentru mulţi însă, suma abia dacă acoperă o parte dintre costurile pentru încălzire. Aşa că banii cheltuiţi în timpul iernii se regăsesc în preţul roşiilor la raft sau pe tarabă. 30 de lei costă un kilogram de roşii de la producătorii de lângă Capitală. Castraveţii sunt 7 lei şi nici aici nu se îngrămădesc prea mulţi să cumpere.