Note mici la Evaluarea Națională 2018. Cele mai slabe rezultate au fost în Giurgiu și Teleorman
Evaluarea Naţională s-a transformat în Contestaţia Naţională. Cei mai mulţi dintre elevii care azi au aşteptat la avizierul şcolii notele de la examen au fost dezamăgiţi. Doar 73,5% au luat peste 5 anul acesta, iar cele mai mici note au fost la matematică.
De Redactia Observator la 19.06.2018, 21:37Evaluarea Naţională s-a transformat în Contestaţia Naţională. Cei mai mulţi dintre elevii care azi au aşteptat la avizierul şcolii notele de la examen au fost dezamăgiţi. Doar 73,5% au luat peste 5 anul acesta, iar cele mai mici note au fost la matematică.
Cu telefoanele în faţă, elevii şi părinţii au verificat rezultatele online. Puţini s-au mai îmbulzit la aviziere, ca altădată. În schimb, mulţi se vor înghesui la contestaţii. Mădălina e sigură că profesorul corector nu a punctat-o corespunzător.
83% dintre elevi au luat peste nota 5 la română şi 61,3% - la matematică. Prea puţin, faţă de anul trecut, spun profesorii.
VICTOR NICOLAE, director Gheorghe Lazăr:
Anul trecut, copiii noştri terminau lucrarea într-o oră, o oră şi jumătate, aveau timp să revadă lucrarea, să se uite încă o dată pe subiecte. Acum nu au avut timp. Probabil ca au fost consistente.
Medii mai mici au fost la toate liceele de top din Capitală. Dacă anul trecut, la liceul gh lazăr, au fost 17 medii de 10 lamatematică, anul acesta sunt doar 10 la avizier. Şi un singur elev a reuşit să obţină media generală 10 pe liceu.
Să obţii nota maximă la Evaluarea Naţională nu e uşor. Este nevoie de patru ani de muncă. O ştiu foarte bine toţi cei 319 elevi din România care au luat anul acesta 10 pe linie.
Denisa-Teodora, elev cu nota 10:
Am învăţat constant in 4 ani. Sa inveti constant a fost cel mai important pentru ca am acumulat informatii treptat.
Cele mai bune rezultate le-au avut elevii din Brăila, Cluj, Prahova şi Galaţi, iar cele mai slabe - cei din Giurgiu şi Teleorman, unde procentul notelor de peste 5 nu trece cu mult de 50%. Acum, pentru absolvenţii clasei a opta urmează înscrierea la liceu şi apoi o binemeritată vacanţă.