Noul pericol pentru victimele din club colectiv: infecţiile
Supravieţuitorii incendiului din Colectiv transferaţi în străinătate luptă pe două fronturi pentru supravieţuire
De Redactia Observator la 18.11.2015, 20:20Supravieţuitorii incendiului din Colectiv transferaţi în străinătate luptă pe două fronturi pentru supravieţuire. În primul rând, cu arsurile grave suferite în timpul tragediei.
În al doilea rând, cu infecţiile. Surse medicale din spitalele unde au fost transferate 31 de victime spun că infecţiile au devenit preocuparea principală a medicilor. Elena Niţu a mai rezistat doar 11 zile, după ce a fost rănită în incendiul din Colectiv. Adolescenta de 18 ani a făcut septicemie, iar corpul ei deja slăbit nu a mai avut putere să lupte cu infecţia. Părinţii spun că au aflat abia după ce fiica lor a fost tranferată într-un spital din Liverpool.
Surse din spitalele din străinătate spun că medicii se luptă să vindece răniţii şi de bacteriile pe care tinerii le-ar fi luat din spitalele româneşti.
Orice spital are microbi. Sunt fel şi fel de bolnavi. Nu ai ce să faci. În spitalele din străinătate au fost transferaţi 30 de răniţi. Ultimul dintre ei este Mario Cezar. A ajuns într-un spital din Austria cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului. Medicii l-au dus imediat în sala de operaţie, pentru îndepărtarea ţesuturlor necrozate. Acum, Mario este în stare stabilă. Vineri va suferi o nouă intervenţie chirurgicală.
Internat într-un spital din Marea Britanie, chitaristul Iulian Rob, membru al formaţiei Monarchy, se luptă şi el să se recupereze. E mai bine, spune familia. Iulian este pe drumul cel bun. A început şi antibioticul să-şi facă efectul, în legătură cu infecţia de la plămâni. Rinichii sunt ok, funcţionează aşa cum trebuie. După o săptămână de operaţii şi tratamente, veşti bune vin şi din Belgia.
Mame, taţi, surori şi iubite sunt legaţi în suferinţă şi în speranţă. În spitalele din România, mai sunt internaţi 49 de pacienţi, dintre care 12 se află în stare critică şi gravă.