O firmă din Braşov a angajat mai multe persoane cu dizabilităţi
Reprezentanţii unei firme din Braşov întind o mână de ajutor celor pe care viaţa i-a pus la grea încercare. Oferă contracte de muncă part-time, o ocupaţie simplă şi un mediu de lucru plăcut.
De Claudiu Loghin la 14.03.2021, 09:27- Persoanele cu dizabilităţi lucrează la un atelier de cosmetice artizanale.
Anca are 42 de ani şi s-a năcut cu probleme. E bucuroasă, totuşi, că are un serviciu. Lucreză într-o fabrică de produse artizanale, unde topeşte mierea, o dozează, amestecă ingredientele cu multă migală şi, la final, împachetează produsele cu atenţie.
Anca Benea, angajată: Mă ajută la plătirea chiriei și la alte utilități, dar nu ăsta este principalul motiv pentru care m-am angajat. M-am angajat ca să îmi demonstrez mie că pot face ceva în societate.
Se întâmplă într-o întreprindere de inserție socială - o formă de organizare care ia de la un ONG misiunea socială și de la o societate comercială orientarea spre profit.
Angajaţii cu dizabilităţi lucrează la un atelier de cosmetice artizanale
Bogdan Dimciu, administrator: Până la urmă, ce rezultă din chestia asta este că transformi persoana asistată social în contributor la bugetul de stat, o dată. Și apoi, persoanele sunt integrate social, au un aport în societate.
Remus Rață, angajat: Când lucrezi ceva e așa, ești mai relaxat, mai cum să zic, uiți de probleme, de alte …
Atelierul de cosmetice artizanale, din Brașov, funcționează de aproximativ trei luni. Toată producția este vândută online.
Liliana Dragomir, director AJOFM Brașov: La nivelul AJOFM Brașov, au fost emise 41 de atestate pentru întreprinderi sociale, în perioada 2019-2021.
În micul atelier de cosmetice artizanale toți banii sunt strânși pentru extinderea capacității de producție și pentru angajarea unor noi colegi.