Antena Meniu Search
x

Cadourile artizanale sunt la modă pentru acest Crăciun

A început deja cursa contra-cronometru până la Crăciun! La fel şi goană după daruri, aşa că târgurile şi standurile din mall-uri sunt pline cu oferte. Însă tot mai mulţi români care vor să iasă din tipare sunt în căutarea cadourilor handmade.

de Redactia Observator

la 08.12.2019, 00:17

Vezi și

A început deja cursa contra-cronometru până la Crăciun! La fel şi goană după daruri, aşa că târgurile şi standurile din mall-uri sunt pline cu oferte. Însă tot mai mulţi români care vor să iasă din tipare sunt în căutarea cadourilor handmade. Decoraţiuni naturale, globuri din pene, bijuterii din lut şi haine ţesute manual. Toate pot fi cumpărate cu câteva sute de lei.

Decoraţiuni, farfurii şi ceşti din porţelan cu acente din aur sau platină şi amprentate cu frunze naturale din tei sau nuc. Sunt doar câteva dintre lucrurile care ies din mânile artiştilor prezenţi la un târg din Capitală. O singură farfurie poate ajunge şi până la 160 de lei.

Mai ieftine sunt figurinele din ceramică. Un îngeraş sau un brăduţ decorativ variază între 10 şi 50 de lei, în funcţie de model.

Pe lista pentru moş Crăciun, doamnele şi domnişoarele au adăugat bijuterii lucrate manual cu metale preţioase şi pietre sempreţioase, combinate cu lemn şi piele. Pornesc de la 30 de lei, dar pot ajunge la 1.400 de lei.

Şi la standurile cu produse lucrate manual din Constanţa este forfotă mare. Anul acesta meşteşugarii au venit cu idei noi. De la globuri şi brăduţi din pene în culori îndrăzneţe, până la sfeşnice atipice făcute din pahare.

Un glob costă în jur de 15 lei, însă decoraţiunile ajung la câteva sute de lei. Există variante pentru orice buget. Spre exemplu, o cutie de bijuterii sculptată şi pictată manual, care costă 50 de lei, poate deveni un cadou de păstrat toată viaţa. Pentru ca darul să fie complet, puteţi pune înăuntru cercei sau coliere lucrate tot manual dintr-un lut special.

Anul acesta, românii vor aloca în medie 730 de lei pentru cadourile de Crăciun, arată un sondaj recent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cadourile artizanale sunt la modă pentru acest Crăciun