O tânără din Timişoara şi-a transformat pasiunea pentru broderie în afacere: "Deşi poate părea uşor, munca este una migăloasă"
Îndemânare, răbdare, un ac, pânză și multă ață colorată. Acestea sunt ingredientele succesului pentru o tânără din Timişoara, care şi-a transformat pasiunea pentru broderie în afacere. Din mâinile ei ies bijuterii, dar şi haine brodate căutate nu doar la noi, ci şi în străinătate.
De Iulia Pop la 17.03.2021, 21:32"Aici acestea trei sunt, pur şi simplu, brodate manual, cu diverse tipuri de pasi, noduri frantuzesti, în urma acului, e în funcţie de inspiraţie şi de ce vrei să iasă la final"
Accesorii inspirate din tradiţia românească
Cu ac şi aţă, Mădălina Atănăsoaie își pune sufletul pe pânză în fiecare seară, după ce termină munca de coordonator de marketing în cadrul unei companii din Timiş. Din mâinile ei ies bijuterii şi haine ce întrec orice imaginaţie. "Eu am început în ideea că mă relaxează, că am satisfacția la final de a vedea ceva realizat de mine și în plu e atât de multă frumusețe. Dintotdeauna femeile au cusut acasă, au croșetat, au tricotat. La fel s-a întâmplat și în familia mea. Bunica, la țară făcea lucruri inclusiv partea de broderie, mama a preluat si ea" .
Mădălina Atănăsoae Munteanu, artist: "Eu încerc încerc să realizez lucrurile la partea cât mai aproape de manual, cât mai aproape de manufactura. Am încercat cât mai mult să scot din produs metalul, plasticul, totul să fie pe natural, cald, bumbac" Deşi să brodezi poate părea uşor la prima vedere, munca este una migăloasă.
-Aşa? Aşa.
-Şi aici? Tot în diagonală.
-Tot în diagonală ca să închizi punctul. Perfect.
-Ochi de vultur şi îndemânare maximă. Aşa.
-Asta cred că îţi trebuie neapărat.
-Şi chiar dacă aparent pare simplu pentru prima dată nu e deloc.
În lipsa târgurilor de profil, Mădălina și-a mutat arta în online, produsele se vând cu preţuri între 45 şi 200 de lei în funcţie de complexitatea modelului. Bijuteriile şi broderiile timişorencei au ajuns până în America şi Mexic.