Obiceiuri de Paște din Ţara Moţilor: puşcatul cu carbid sau bătutul la toacă
În inima munţilor Apuseni ici, mălaiul încă se face la moară, pâinea se coace în cuptorul cu lemne, iar încondeiatul ouălor de Paşte este o tradiţie care adună toată familia laolaltă. În preajma sărbătorilor, în fiecare casă din Ţara Moţilor miroase a bucate tradiţionale
De Redactia Observator la 15.04.2019, 10:11În inima munţilor Apuseni ici, mălaiul încă se face la moară, pâinea se coace în cuptorul cu lemne, iar încondeiatul ouălor de Paşte este o tradiţie care adună toată familia laolaltă. În preajma sărbătorilor, în fiecare casă din Ţara Moţilor miroase a bucate tradiţionale, oamenii se îmbracă în straie populare şi nu lipsesc nici obiceiurile deosebite. Cum ar fi puşcatul cu carbid sau bătutul la toacă.