Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Dacă un copil are şanse la viaţă, fie şi de 0,001 la sută, oamenii mari ar fi bine să îl ajute, fără rezerve, cu tot ce pot şi un pic peste. Patricia, fetiţa care este în comă de trei săptămâni, a ajuns cu bine la Istanbul, cu un avion privat, însoţită de părinţi. Drama copilei de opt ani a reuşit să unească inimi: donatori, ONG-uri şi medici. Este dovada că, împreună, uniţi şi mereu aproape, putem oferi speranţă şi soluţii.
De Redactia Observator la 26.07.2024, 20:16Puteți ajuta donând 2 Euro printr-un SMS la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut din care va fi ajutată şi Patricia.
"Plecăm cu speranță. Patricia va fi salvată! Sper să mă întorc cu copilul de mână!", spunea Delia Minoiu, mama Patriciei. Este momentul cel mai așteptat de părinții Patriciei: transferarea copilei aflată în comă, de la București la Spitalul Medipol Mega University din Istanbul. Este unul din cele două spitale care au răspuns solicitării părinților de preluare a fetiței și care, astfel, le-au redat soților Minoiu speranța. "A venit acum cinci zile când nu mai aveam nicio speranță și așteptam, așa cum ni s-a spus, să-I cedeze, încet, încet organele", adaugă Delia Minoiu, mama Patriciei.
Şansă la viaţă pentru Patricia
Patricia a intrat în comă profundă după o durere de cap bruscă, provocată de o hemoragie intracerebrală, și după un stop cardio-respirator. După trei săptămâni de comă la București, miercuri seara, când Capitala era sub cod roşu de ploi, grindină și vânt, când RO-Alert avertiza oamenii să se adăpostească, Patricia, sub coordonarea domnului doctor Cătălin Cîrstoveanu, a fost urcată în avionul umanitar asigurat de Asociația Blondie, cu destinația Istanbul.
"Este unul dintre cele mai grele cazuri pe care le-am avut. Când transporți un copil ventilat și intubat, în comă, riscurile sunt pe măsură. Puteam decide să fim precauți și să spunem că nu facem transport în condițiile astea sau să credem în șansa ei!", a declarat Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie. Pentru Patricia, Turcia înseamnă o șansă la viață. Pentru părinți, înseamnă speranță și, totodată, marea și copleșitoare grijă a banilor necesari operației și spitalizării de lungă durată.
"Noi trebuie să o ajutăm pentru că asta înseamnă bani, înseamnă spitalizare, cu costuri foarte mari, nu trebuie să fie grija părintelui într-o astfel de situație. Nu să se teamă că nu vor putea plăti", spune Alessandra Stoicescu, preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape.
Costul estimat de medicii turci pentru prima operație este de 25.000 - 30.000 de euro. Acestei sume i se vor adăuga alte zeci de mii de euro pentru spitalizarea de lungă durată și tratamentul din ATI. Cine dorește să o ajute pe Patricia, poate dona pentru ea în fondul de solidaritate al Fundației Mereu Aproape.