Antena LIVE

În timp ce așteaptă relaxarea, patronii de restaurante plănuiesc relansarea

Chiar dacă nu se pune încă problema redeschiderii lor, patronii restaurantelor încearcă să supravieţuiască până în momentul când clienţii le vor trece din nou pragul. Unele localuri sunt încă deschise şi încearcă să păstreze clienţi cu ajutorul livrărilor la domiciliu.

De la 30.04.2020, 17:10

Pentru alţii însă, această soluţie nu a fost profitabilă şi au fost nevoiţi să închidă. Cât despre separatoarele de plexiglas, obligatorii după ieşirea din starea de urgenţă, investiţia pare să nu fie acoperită de încasări.

În Cluj Napoca majoritatea restaurantelor, care încă mai funcţionează, se bazează pe comenzile online ale clienţilor fideli şi asta se simte la buget.

Încasările din această perioadă ajung abia la 5 la sută din profitul de dinaintea pandemiei. Aşa se face că patronii localurilor aşteaptă cu nerăbdare data de 15 mai, când speră ei că vor putea redeschide uşile.

Reprezentant restaurant: Funcţionăm doar pe parte de magazin alimentar şi băcănie şi partea de delivery cât şi magazinul onlin dar având în vedere situaţia care o trăim şi faptul că noi mare parte din materia primă o avem din Italia a fost destul de greu cu aprovizionarea. Cu siguranţă nu o să fie o reluare a activităţii în mod normal ca şi cea dinainte pandemiei dar sperăm măcar la un nivel de terasă sau se gândească nişte soluţii care să ne ajute şi pe noi să venim în întâmpinarea angajaţilor şi a familiilor lor pentru că încercăm să-i susţinem dar este foarte dificil având în vedere scăderea masivă a activităţii pe care am întâmpinat-o în ultima perioadă. 

Vânzătoare: Din păcate numărul clienţilor a scăzut drastic, astăzi am avut doar 3. Pentru o cafeluţă, o pâinică şi cam atât.

Mulţi proprietari de restaurante s-au gândit la varianta comenzilor la domiciliu, dar şi-au dat seama că nu e decât un pas spre faliment.

Reprezentant restaurant: Partea de delivery a început să scadă înainte ca noi să închidem localul. Şi atunci am luat decizia de a o stopa din capul locului. Nu avea niciun sens să-mi aduc tot personalul, să merg pe minus, ca apoi gaura noastră economică să fie mai mare. 

Pentru a putea asigura condiţii sigure clienţilor patronii restaurantelor vor trebui să investească

în panouri de plexiglas şi în modernizarea instalaţiilor de ventilaţie. Iar asta înseamnă investiţii greu de amortizat. Totuşi oamenii nu renunţă.

Reprezentant restaurant: O să ne asumăm riscul unor pierderi de două-trei luni, cât ne-am calculat c-am putea susţine din economii. Însă, nu poţi nici să îţi asumi şi să te gândeşti că poţi să aduci bani de acasă la nesfârşit.

Deşi mult aşteptată, redeschiderea teraselor va aduce noi probleme. Distanţarea socială impune măsuri drastice, care vor reduce la un sfert numărul clienţilor.

Mai mult, la o masă nu se vor putea aşeza mai mult de 3 persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

observator16 relaxare patroni restaurante relansare livrari clienti
Întrebarea zilei
Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Barajul din România care e construit într-un loc unic. Are o poveste...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Animalul pe care românii au început să-l crească. Investiția nu este mare,...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Ce este suveranitatea emoțională, calitatea care îi ajută pe oameni să fie...
spotmedia.ro
Publicat 05.05.2024
Ce nou lanţ de supermarketuri intră în România! Angajări MASIVE în mai multe...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Cum să bem corect apă pentru a ne hidrata corespunzător. Sfaturile unui medic...
Adevărul
Publicat 05.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe....
CaTine
Publicat 05.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe...
Useit
Publicat 06.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Ce a făcut avocatul din Iași acuzat că și-a aruncat iubita de la etajul 6, în...
libertatea.ro
Publicat 06.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Pancreatita acută, un pericol după mesele copioase de sărbători. Simptome,...
Medicool
Publicat 05.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024