Pentru o captură sigură, tot mai mulţi pescari aleg păstrăvăriile
În Maramureş, e aglomeraţie mare la păstrăvărie. Mai ales când vremea e frumoasă, în jurul bazinelor locurile se ocupă rând pe rând. Iar pescarii pot duce acasă captura sau o pot savura chiar acolo.
De Redactia Observator la 13.11.2018, 17:31În Maramureş, e aglomeraţie mare la păstrăvărie. Mai ales când vremea e frumoasă, în jurul bazinelor locurile se ocupă rând pe rând. Iar pescarii pot duce acasă captura sau o pot savura chiar acolo.
La 40 de km de Baia Mare spre Târgu Lapuş, în localitatea Izvoarele, e raiul pescarilor. Vin mulţi pentru relaxare, dar şi pentru capturi impresionante.
Marin Giurgi, proprietarul păstrăvăriei: Avem şapte bazine circulare cu diametru de 10 metri şi creştem într-un sistem semi-intensiv păstrăvi curcubeu.
Păstrăvăria a pornit de la un vis. Visul proprietarului de a lucra în natură.
Marin Giurgi, proprietarul păstrăvăriei: A fost un gând de-al meu de prin 2008 şi am căutat un loc pentru păstrăvărie cam pe toate râuleţele din Maramureş. Sunt şi satisfacţii când îi vezi aşa, când îi furajezi, e o plăcere să te ocupi de ei. Dar de întreţinerea lor e un pic dificil.
Un tichet de pescuit costă 30 de lei pentru o zi întreagă, dar pescarii spun că merită. Mai ales că pot avea captura gătită pe loc.
În cel mult 30 de minute păstrăvul este în farfurie fie cu mamăliguţă fie cu o porție de cartofi aurii la cuptor sau cartofi pai. În păstrăvăria care a fost deschisă în 2014 s-au investit până acum peste un milion cinci sute de mii de lei.