Pericolul din PATEURI!
E mai comod. Şi mai ieftin. Dar, pentru organism este un adevărat dezastru. În grabă spre şcoală sau serviciu, românii înlocuiesc micul dejun sau chiar prânzul cu produsele de patiserie.
De Redactia Observator la 17.09.2014, 20:06E mai comod. Şi mai ieftin. Dar, pentru organism este un adevărat dezastru. În grabă spre şcoală sau serviciu, românii înlocuiesc micul dejun sau chiar prânzul cu produsele de patiserie.
Când te grăbeşti la şcoală sau la serviciu, plăcintele din vitrinele patiseriilor par mereu o idee bună. Numai bune să înlocuieşti o masă.
Aşa au ajuns românii să consume chiar şi jumătate de kilogram de produse de patiserie pe zi. Adică multă cocă şi foietaj. Sărace în vitamine şi nutrienţi, dar bogate în grăsimi. O singură plăcintă, de exemplu, reprezintă o treime din necesarul zilnic de calorii.
Patiserii ar spune orice ca să-şi vândă marfa. Nutriţioniştii însă îi contrazic. Organismul are de suferit şi nu trebuie să aşteptăm mult pentru ca efectele să apară.
Covrigul, spun medicii, e, într-adevăr, cel mai mic rău dintre rele. Dar nu ar trebui să înlocuiască niciodată o masă echilibrată