Pernele pentru gravide. Cum să aveți un somn liniştit (Video)
E greu să îţi găseşti poziţia potrivită şi e şi mai greu să găseşti soluţii pentru ca dimineaţa să nu te mai trezeşti cu dureri în tot corpul. Şi pentru asta s-au inventat pernele de dormit pentru gravide.
De Redactia Observator la 24.04.2019, 14:27E greu să îţi găseşti poziţia potrivită şi e şi mai greu să găseşti soluţii pentru ca dimineaţa să nu te mai trezeşti cu dureri în tot corpul. Şi pentru asta s-au inventat pernele de dormit pentru gravide. Forma, materialul, umplutura sunt detalii importante la care trebuie să fiţi atente. Colega noastră, Francesca Simionescu, vine cu mai multe sfaturi şi detalii, într-un material prezentat în Observatorul 12-14.
Dormitul pe spate sau pe burtă în timpul sarcinii nu este deloc indicat. Specialiştii recomandă dormitul pe partea stângă, asta pentru că măreşte cantitatea de sânge şi de nutrienţi care ajung la placentă şi la copil. Aşadar, o pernă moale care să sprijine spatele, pe care sa o ţii între picioare cu genunchii îndoiţi este fix ceea ce trebuie.
Dar dacă tot dăm câteva sute de lei pentru ele, ar fi bine să fim atenţi când le alegem. Primul lucru la care trebuie să ne uităm este materialul din care sunt făcute - bine ar fi să fie materiale antialergenice şi să aibă dimensiunea potrivită patului în care dormiţi. Trebuie să fie ferme dar nu rigide şi atenţie, unele pot face zgomote la atingere.
Materialul cu care sunt umplute contează atât înainte cât şi după naştere. Perna cu bile de polistiren e mai bună în perioada sarcinii, în schimb, cea din spumă e mai indicată pentru alăptat.
Pernele pentru gravide, dacă sunt şi multifuncţionale pot fi o investiţie pe termen lung. Preţurile pornesc de la 150 de lei şi ajung chiar şi la 400. Avantajul e că nu vă părăseşte după sarcină. Poate fi un partener de somn şi după.