Blestemul aglomerației: bucureștenii care s-au mutat la periferie pentru a avea liniște fac și 5 ore pe drum, din cauza traficului
Nu doar locuitorii tranzitează oraşul. Ci şi "bucureştenii" care s-au mutat la periferie. Pentru cele câteva ore de confort departe de haosul dintre betoane.
De Redactia Observator la 28.10.2017, 21:45Peste 60 de mii de maşini sufocă Bucureştiul zilnic, numai dinspre DN1! Cei care s-au mutat la periferia Capitalei, petrec chiar şi 5 ore în trafic, zilnic! Nu doar locuitorii tranzitează oraşul. Ci şi "bucureştenii" care s-au mutat la periferie. Pentru cele câteva ore de confort departe de haosul dintre betoane, cei care au fugit din capitală îndură chiar şi patru sau cinci ore în trafic. S-a construit în ritm alert lângă Bucureşti. Doar că şoselele au rămas aceleaşi.
La ora 9, cand, teoretic, programul de lucru a inceput deja, coada de masini pe DN1 inca se intinde pe kilometri întregi. Zilnic, intrarea in bucuresti este tranzitata pe DN1 de peste 65 de mii de masini.
Printre ei se numără cei care au evadat la periferie. Cei mai mulţi s-au mutat în Voluntari, Pantelimon, Buftea şi Popeşti-Leordeni.
Dar tot în Bucureşti vin la muncă. Flori face, zilnic, pe drum, două ore. Dus. Şi două, întors.
"Costurile sunt destul de ridicate, dacă pleci din corbeanca până în bucureşti, în fiecare zi. Trebuie să schimb câteva mijloace de transport", spune Flori.
Pentru liniştea de acasă, din Periş, plăteşte scump şi Mihai.
"Dimineaţa plec şi la 6, chiar şi cu primul maxi, cu 5. Mă costă peste 30 de lei", spune Mihai.
Adriana Iftime, de la Patronatul Societăţilor din Construcţii: "Acesti locuitori ai zonelor periurbane au fost nevoiti sa isi cumpere mai multe autoturisme, intr-o familie se gasesc 2-3 autoturisme si iata, consecinta o avem in jurul nostru."
Aşa ajunge să se apropie numărul maşinilor din Bucureşti de cel al locuitorilor. Iar traficul să devină sufocant.
Miile de oameni din Domneşti şi cartierele rezidenţiale din Sud-Vestul Bucureştiului intră şi ies din oraş pe o singură bandă de circulaţie.
În tot acest timp, Primăria Bucureşti lucrează la rectificarea bugetară, din care dispar bani chiar de la infrastructură. Vor fi alocate mai puţine fonduri pentru străzi şi parcări.