Petrecerea de Revelion continuă de Sfântul Vasile
În numele celor sfinte, mulţi români au continuat şi astăzi sărbătoarea. E Sfântul Vasile, motiv numai bun pentru o nouă petrecere. Chiar şi în aer liber, deşi a fost ger crunt, mai ales în Tărlungeni, Braşov. Turiştii s-au încălzit cu o ciorbă făcută la ceaun şi au încins hora în jurul porcului sacrificat.
De Redactia Observator la 01.01.2017, 21:33În numele celor sfinte, mulţi români au continuat şi astăzi sărbătoarea. E Sfântul Vasile, motiv numai bun pentru o nouă petrecere. Chiar şi în aer liber, deşi a fost ger crunt, mai ales în Tărlungeni, Braşov. Turiştii s-au încălzit cu o ciorbă făcută la ceaun şi au încins hora în jurul porcului sacrificat.
Când credea că a scăpat de ameninţarea Ignatului, Ghiţă a fost sacrificat, în onoarea noului an. Ca la un semn, zeci de turişti s-au adunat în jurul porcului. Şi au degustat şorici proaspăt, direct de la sursă.
Suntem în Tărlungeni, Braşov, la poalele Ciucaşului. După o noapte de pomină, continuăm petrecerea alături de zeci de turişti neobosiţi. Deşi afară sunt 15 grade cu minus, în ceaun ciorba tocmai a dat în clocot.
Turişti veniţi din toate colţurile ţării şi-au petrecut prima zi din an împreună, româneşte.
Şi un festin tradiţional nu se putea încheia decât cu o horă.